Oszaleję.... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 11 lut 2014, 9:28

Mam problem. Z SZO. Jak każdy chyba.
Kobieta dostała odmowę, odwołała się, SKO uchyliło dało do ponownego rozpatrzenia. My dalej nie znajdujemy przesłanek do przyznania (pracownik nie zastał w domu żeby przeprowadzić wywiad, okazuje się też, że strona nie mieszka na terenie naszej gminy). Odmowa i oczywiście odwołanie (napisane przez prawnika z pięknymi łacińskimi zwrotami oraz oskarżeniami, że łamiemy prawo kpa (?!?!?!).
No i mam problem:
decyzję wydałam z datą np. 03.01.2014 r. a powinna być 15.01.2014 r. czy teraz po odwołaniu i przed wysłaniem akt do SKO mogę sprostować oczywistą omyłkę pisarską czy jest już za późno?
Wiem może pytanie zbyt tendencyjne ale kurczę - nie wiem...
Z góry dziękuję ze każdą podpowiedź.
Pozdrawiam
~Blanka

Napisano: 11 lut 2014, 9:39

i tak masz decyzję uwalona i tak:
\"okazuje się też, że strona nie mieszka na terenie naszej gminy\".
Jak nie mieszka na terenie twojej gminy to miałaś piękną podkładkę by pozbyć się smroda.
~Elmer

Napisano: 11 lut 2014, 9:43

ja mam gorsza sprawe, przy okresie zasiłkowym zawieruszył mi się wniosek na SZO, zlozony byl w paxdzierniku, na dodatek odmowa, co teraz zrobić? z jaka data wydać decyzję?
~iza

Napisano: 11 lut 2014, 10:06

Elmer
Tak zgadzam się, ale z nią to jest naprawdę mega długa historia. Nawet jak SKO uwali to i tak nie przyznam bo ona składając wniosek 3.10 z dochodami za 2012 miałaby przyznane prawo od 1.11.
06.10 została wdową i nabyła prawo do renty wiec i tak jej by się nie należało ale tłumaczyłam im to w 30 językach już ale oni chcą walczyć (z wiatrakami...)
Tak czy siak czy mogę tą omyłkę prostować już teraz ? Czy po ptakach?
~Blanka

Napisano: 11 lut 2014, 10:07

ja bym to lał. I tak liczy się data doręczenia
~Elmer

Napisano: 11 lut 2014, 10:16

Hehe dzięki za dosłowną podpowiedź :)
Aaaaaa wiem co jeszcze miałam spytać :)
Jak się odwołała tzn. skierowała pismo do SKO przez nas to musimy to wysyłać czy wszcząć na nowo nasze postępowanie i w ciągu miesiąca wydać decyzję?
Bo jak bym się z nią dłużej \"pobujała\" to może by się obyło bez sko...
Ja nie mogę ta praca mnie wykończy...
~Blanka

Napisano: 11 lut 2014, 10:21

wysyłasz do SKO, chyba, że uznajesz odwołanie
~Elmer

Napisano: 11 lut 2014, 10:40

Dziękuję x 1 000 000 bo już w nocy nie spałam z nerwów.
Pozdrawiam
~Blanka

Napisano: 11 lut 2014, 11:03

Blanka ale jeśli ma tylko rentę rodzinną po męzu to nie jest powód do odmowy
~Dorcia

Napisano: 11 lut 2014, 11:23

@Dorcia
Tak, ale jeśli dodam jej dochód uzyskany to przekroczy bo babcia ma sporą emeryturę.
Poza tym jakbym tego nie ugryzła to i tak nie ma rezygnacji z zatrudnienia.
Sko uchyliło moją decyzję ale nie przyznało jej. Moim zdaniem sami nie wiedzieli....
~Blanka

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x