Oszar C Zadanie 2 refundacja / dofinansowanie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Oszar C Zadanie 2 refundacja / dofinansowanie
Witam
tym razem piszę z zapytaniem odnośnie Obszaru C Zadanie 2 pomimo wielu wniosków które do tej pory rozpatrzyłam pierwszy raz spotykam się z sytuacją, że Wnioskodawca stara się i o refundacje (zakupił akumulatory w lutym 2019 do wniosku dołączył F VAT) i o dofinansowanie kosztów naprawy i konserwacji a także przeglądu technicznego - w tym wypadku dołączył ofertę cenową. Spełnia wszystkie kryteria tyle tylko jak to rozwiązać ? tzn w umowie zapisać informację o refundacji w takiej a takiej wysokości i to na jego konto a na resztę wpisać dofinansowanie i te wszystkie zapisy które się z tym wiążą ?
Z góry dziękuje za pomoc
tym razem piszę z zapytaniem odnośnie Obszaru C Zadanie 2 pomimo wielu wniosków które do tej pory rozpatrzyłam pierwszy raz spotykam się z sytuacją, że Wnioskodawca stara się i o refundacje (zakupił akumulatory w lutym 2019 do wniosku dołączył F VAT) i o dofinansowanie kosztów naprawy i konserwacji a także przeglądu technicznego - w tym wypadku dołączył ofertę cenową. Spełnia wszystkie kryteria tyle tylko jak to rozwiązać ? tzn w umowie zapisać informację o refundacji w takiej a takiej wysokości i to na jego konto a na resztę wpisać dofinansowanie i te wszystkie zapisy które się z tym wiążą ?
Z góry dziękuje za pomoc
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Oszar C Zadanie 2 refundacja / dofinansowanie
mieliśmy kiedyś taki przypadek i koleżanka modyfikowała umowę, tak jak napisałaś, trochę na dofinansowanie trochę na refundację
-
- Stażysta
- Kontakt:
Mamy chyba jakiś problem techniczny bo dosłownie 25 min temu wchodziłam i były dwa wpisy w tym temacie i zamieszczony wzór umowy a teraz już jest to nie widoczne ...Tomasz1981 pisze: 28 sie 2019, 22:32 mieliśmy kiedyś taki przypadek i koleżanka modyfikowała umowę, tak jak napisałaś, trochę na dofinansowanie trochę na refundację
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
nie mam pojęcia, dlaczego wpisy zniknęły, jutro wrzucę umowę jeszcze raz
-
- Praktykant
- Zajmuję się: as
- Kontakt:
Usuwają posty?
Napisałem tu w tym temacie, że ja bym podpisał dwie odrębne umowy. Jedna na refundację, druga na dofinansowanie. W przypadku umowy na refundację można od razu przekazać środki na konto wnioskodawcy, a w drugim przypadku normalnie po rozliczeniu.
Pisanie jednej umowy połączonej może być dość karkołomne i skomplikowane. Poza tym jakby coś poszło nie tak z rozliczeniem umowy dofinansowania to tylko będzie dotyczyło dofinansowania, a w przypadku łączonej umowy to trzeba by się bawić w aneksy albo wygaszanie umowy.
Moim zdaniem lepiej dwie odrębne.
Napisałem tu w tym temacie, że ja bym podpisał dwie odrębne umowy. Jedna na refundację, druga na dofinansowanie. W przypadku umowy na refundację można od razu przekazać środki na konto wnioskodawcy, a w drugim przypadku normalnie po rozliczeniu.
Pisanie jednej umowy połączonej może być dość karkołomne i skomplikowane. Poza tym jakby coś poszło nie tak z rozliczeniem umowy dofinansowania to tylko będzie dotyczyło dofinansowania, a w przypadku łączonej umowy to trzeba by się bawić w aneksy albo wygaszanie umowy.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Sama się zdziwiłam bo gdyby nie to że zerknęłam wcześniej i na własne oczy widziałam te wpisy była bym pewna, że nikt nic nie napisał.MaBi pisze: 23 wrz 2019, 19:05 Usuwają posty?
Odnośnie dwóch umów to zastanawia mnie jak "obejść" wtedy kwestię zapisów karencji (gwarancji)? Zawierałam jedną umowę na refundację kosztów za przedszkole i jednocześnie na dofinansowanie i pierwsza moja myśl w tym przypadku zrobić podobnie. Niestety na odpowiedź z Warszawy czekam już 3 tygodnie ....
-
- Praktykant
- Zajmuję się: as
- Kontakt:
Jeśli na akumulatory jest jeszcze gwarancja, to na dofinansowanie przeglądów nie spełnia warunków uczestnictwa i nie możesz przyznać... Z ostatnich wyjaśnień wynika, że można przyznać tylko jeśli upłynął okres gwarancji, nieważne czy gwarancja dotyczy tej części o dofinansowanie której wnioskuje czy nie. Jak ma gwarancję na akumulatory to nie można przyznać na C2 na dofinansowanie przeglądów.
Można się zaplątać...
Można się zaplątać...
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Mam zapytanie od osoby, czy może złożyć wniosek na zakup akumulatorów, bo stare jej już nie działają, a jest to osoba starsza i nie ma czym się poruszać. Mam jeszcze środki na Module I. Powiedzcie, czy jeśli złoży mi wniosek i będzie spełniać warunki programu, to czy można jej przyznać dofinansowanie ??
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
decyzja należy do Realizatora, czyli Was, jeśli złoży podanie o przywrócenie terminu złożenia wniosku, jakoś uzasadni sensownie, to możecie się do jej prośby przychylić i przyznać dofinansowanieMoniuszko pisze: 13 lis 2019, 14:40 Mam zapytanie od osoby, czy może złożyć wniosek na zakup akumulatorów, bo stare jej już nie działają, a jest to osoba starsza i nie ma czym się poruszać. Mam jeszcze środki na Module I. Powiedzcie, czy jeśli złoży mi wniosek i będzie spełniać warunki programu, to czy można jej przyznać dofinansowanie ??
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Mam pytanie, bo nie mogę nigdzie znaleźć tego zapisu w zasadach, czy nadal jest adnotacja, że Faktura VAT ma obejmować tylko te koszty, które są w przyznanym dofinansowaniu ? Bo szukam tego zapisu i tak jakby go nie było w tym roku. A mam Pana, który składa wniosek na akumulatory i już je zakupił, a na fakturze ma pozycje: akumulatory i koszty wysyłki. Myślicie, że ta wysyła może zostać ? A ja po prostu odejmę ją i tyle ?
Oprócz Oszar C Zadanie 2 refundacja / dofinansowanie - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Braki formalne we wniosku aktywny samorząd
C1 wozek inwalidzki udział własny
......Komputer do zadanie B1......
aktywny samorząd moduł 1 B4- problem
bardzo mało punktów za merytoryczną a dofinansowanie
A3 - wyjaśnienia odnośnie rozliczenia usługi tłumacza migowe
A3 - dofinansowanie do prawa jazdy dla osoby z dysfunkcją sł
zadani B 3 dofinansowanie do laptopa
Wniosek na B3 (umiarkowany stopień) i na B2
Wzór skierowania na wizytę u eksperta PFRON
C1 a środki ortopedyczne (wózek specjalny)
AS rozwiązanie umowy z przyczyn leżących po stronie wnioskod
Ankiety kontrolne i ewaluacyjne - elektronicznie
MI- D - płatność po zakończeniu roku szkolnego.
Zatrudnienie - ocena merytoryczna wniosku
Poszukiwane UMOWY DO MODUŁU I