oto mój wzór decyzji na 200 zł co wy na to?
oto mój wzór decyzji na 200 zł co wy na to?
Na podstawie art. 104, art. 107 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz. U. z 2013 r. poz. 267), art.17 i art. 20 ust. 3 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (tekst jednolity Dz. U. z 2013 r. poz. 1456,1623 i 1650), art. 24 ust. 2 ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (Dz. U. z 2013 r. poz. 182 z późn. zm) oraz Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 24 grudnia 2013 r. w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego (Dz. U. z 2013 r., poz. 1741 z późniejszymi zmianami).
POSTANAWIA
Przyznać Pani: prawo do pomocy finansowej, realizowanej w ramach rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego w związku z opieką nad córką w wysokości 200,00 zł miesięcznie od 01.04.2014r. do 31.12.2014r.
UZASADNIENIE
W dniu 17 marca 2014 r. weszło w życie Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 marca 2014 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego (Dz. U. z 2014 r. poz. 320 ).
Na podstawie w/w rozporządzenia prawo do pomocy przysługuje osobom uprawnionym do świadczenia pielęgnacyjnego w okresie od 1 kwietnia 2014r. do 31 grudnia 2014r. w wysokości 200,00 zł. miesięcznie
Na podstawie posiadanych dokumentów stwierdzam, że spełnia Pani/Pan kryterium do przyznania w/w pomocy.
W myśl § 4 w/w Rozporządzenia postępowanie w sprawie ustalenia prawa do pomocy wszczyna się z urzędu. Wobec powyższego postanowiono jak w sentencji .
Wypłata w/w pomocy nastąpi w terminie wypłaty świadczenia pielęgnacyjnego o czym stanowi § 3 ust.1 w/w Rozporządzenia z dnia 24 grudnia 2013 r.
POUCZENIE
1. Zgodnie z art. 30 ustawy o świadczeniach - Osoba, która pobrała nienależnie świadczenia rodzinne, jest obowiązana do ich zwrotu. Nienależnie pobrane świadczenia podlegają egzekucji w trybie przepisów o postępowaniu egzekucyjnym w administracji.
2. Zgodnie z art. 25 ust. 1 W przypadku wystąpienia zmian w liczbie członków rodziny, uzyskania dochodu lub innych zmian mających wpływ na prawo do świadczeń rodzinnych osoba, o której mowa w art. 23 ust.1, jest obowiązana do niezwłocznego powiadomienia o tym organu wypłacającego świadczenia rodzinne.
POSTANAWIA
Przyznać Pani: prawo do pomocy finansowej, realizowanej w ramach rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego w związku z opieką nad córką w wysokości 200,00 zł miesięcznie od 01.04.2014r. do 31.12.2014r.
UZASADNIENIE
W dniu 17 marca 2014 r. weszło w życie Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 marca 2014 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu wspierania osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego (Dz. U. z 2014 r. poz. 320 ).
Na podstawie w/w rozporządzenia prawo do pomocy przysługuje osobom uprawnionym do świadczenia pielęgnacyjnego w okresie od 1 kwietnia 2014r. do 31 grudnia 2014r. w wysokości 200,00 zł. miesięcznie
Na podstawie posiadanych dokumentów stwierdzam, że spełnia Pani/Pan kryterium do przyznania w/w pomocy.
W myśl § 4 w/w Rozporządzenia postępowanie w sprawie ustalenia prawa do pomocy wszczyna się z urzędu. Wobec powyższego postanowiono jak w sentencji .
Wypłata w/w pomocy nastąpi w terminie wypłaty świadczenia pielęgnacyjnego o czym stanowi § 3 ust.1 w/w Rozporządzenia z dnia 24 grudnia 2013 r.
POUCZENIE
1. Zgodnie z art. 30 ustawy o świadczeniach - Osoba, która pobrała nienależnie świadczenia rodzinne, jest obowiązana do ich zwrotu. Nienależnie pobrane świadczenia podlegają egzekucji w trybie przepisów o postępowaniu egzekucyjnym w administracji.
2. Zgodnie z art. 25 ust. 1 W przypadku wystąpienia zmian w liczbie członków rodziny, uzyskania dochodu lub innych zmian mających wpływ na prawo do świadczeń rodzinnych osoba, o której mowa w art. 23 ust.1, jest obowiązana do niezwłocznego powiadomienia o tym organu wypłacającego świadczenia rodzinne.
Re: oto mój wzór decyzji na 200 zł co wy na to?
ja w uzasadnieniu pisze na podstawie par .2 ust. 1 rozporządzenia Dz. U. z 2013r poz. 1741 ze zm.) prawo do pomocy przysługuje .....itd.
107 kpa i odstapic od uzasadnienia, łatwiej 

cudowne
wydrukuję sobie
oprawię
zawieszę na ścianie
wydrukuję sobie
oprawię
zawieszę na ścianie
ja podobnie jak ania : z tym , ze pisze iz ten par. 2 ust. 1 otrzymuje brzmienie .......
nie potrzebne te uszczypliwości ,, mam na imię uzasadnienie\"
przepraszam jeśli Cię uraziłem
(
to taka odrobina humoru
gdym chciał Ci zaszkodzić
to napisałbym to inaczej
każda osoba ma inna wrażliwość więc jeszcze raz bardzo, bardzo przepraszam

to taka odrobina humoru
gdym chciał Ci zaszkodzić
to napisałbym to inaczej
każda osoba ma inna wrażliwość więc jeszcze raz bardzo, bardzo przepraszam
Na podstawie w/w rozporządzenia prawo do pomocy przysługuje osobom uprawnionym do świadczenia pielęgnacyjnego w okresie od 1 kwietnia 2014r. do 31 grudnia 2014r.
Przecie rozporządzenie mówi że przysługuje od stycznia do grudnia.
Przecie rozporządzenie mówi że przysługuje od stycznia do grudnia.
Oprócz oto mój wzór decyzji na 200 zł co wy na to? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
dalej płacimy zasiłek pielegnacyjny?
do Tomka
zaprzeczenie ojcostwa
NPŚ W SPRAWOZDANIU
sygnity decyzje na 200,00zł
wyrok
uzyskanie dochodu z tyt. renty
czy mogłam wypłacić
ŚP czy SZO?
akcja charytatywna dla fanów rajdów samochodowych
czy może ktoś ma wzór wniosku
czy może ktoś ma wzór wniosku
ZMIANA 200 ZŁ
Działalność gospodarcza zawieszenie utrata?
200 od kwietnia
kinga