Witam. Otrzymałam laptop od urzędu miasta o wartości początkowej poniżej 3500 zł, który był umarzany co miesiąc - wartość umorzenia 2800 zł. Ja u siebie umarzam w 100% w momencie przyjęcia do używania. Zastanawiam się jak zaksięgować u siebie ten laptop. Czy 013/072 w 100% wartości początkowej. Bardzo proszę o informację, z góry dziękuję.
no nie do końca tak jak pisze gumi , należy przyjąć taki srodek na 011/800 wartość nie umorzona i 011/071 wartość umorzona choć by z tego względu że musisz to wykazać w zzwfj na koniec roku
tylko jednostka nadrzędna miała go ujetego na 011 więc jak napisałam na koniec roku zzwfj nie bedzie sie zgadzać z jednostka więc bedą wyjasnienja , przeksiegowywania itd
nie bedzie się zgadzała sprawozdanie zzwfj(chyba wiesz co to jest za sprawozdanie) w pozycji nieodpłatnie otrzymane srodki trwałe w jednostce pytającej ze sprawozdaniem zzwfj z poz,. nieodpłatnie przekazanych środków trwałych w jednostce nadrzednej, która to robi zbiorcze sprawozdanie do rio to po pierwsze, po drugie konto 976 w jednostce pytajacej z jednostka nadrzędną no nie mówiac o informacji dodatkowej do sprawozdania zzwij