OWD - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 06 mar 2014, 11:36

wszełam postepowanie dłużnikowi a on ptrzyszedł spóżniony na wywiad. Jak wy robicie?
Najpierw wywiad przeprowadzie a potem umarzacie postępowanie?
~Wiki

Napisano: 06 mar 2014, 14:27

Ja tak robię.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2014, 15:46

ok dzieki RR.
A jeszcze jedno pytanko. Czy jezeli dłużnik w czasie wywiadu zobowiązuje sie zarejestrować w PUP to czekacie az wam przyniesie zaswiadczenie z pup a potem piszecie do OWW i Komornika inf. po przeprowadzonym wywiadzie? czy od razu piszecie informacjie?
~Wiki

Napisano: 06 mar 2014, 15:48

czekam az się zarejestruje
~Jagoda

Napisano: 06 mar 2014, 15:54

a co w sytuacji gdy zjawia się na wywiadzie po wszczęciu postępowania ale nie rejestruje się w PUP?
~luty

Napisano: 06 mar 2014, 15:58

właśnie tez mi sie wydaje ze dłuznik na czas wysłania informacji do OWW i komornika powinien byc zarejestrowany.
Zastepuje kolezanke i kurcze sugerowałam sie tym jak kolezanka robiła i wysłałam do komornika inf. jak dłuznik nie był zarejestrowany i jak sie okazało wogole sie nie zarejestrował wiec wszczełam postepowanie a komornikowi wysłałam jeszcze raz informację. Nie wiem czy dobrze ale teraz to juz bede wiedziec na przyszłośc
~Wiki

Napisano: 06 mar 2014, 15:58

umarzam bo przyszedł na wywiad,

aktywizacja zawodowa to już inna bajka niezależnie od tego
~Czesio

Napisano: 06 mar 2014, 15:59

no ja tez umarzam postępowanie jak mi przyjdzie na wywiad po wszczęciu postępowania.
~Wiki

Napisano: 06 mar 2014, 17:11

czyli teraz umorzyć, zobowiązać do rejestracji a jak się nie zarejestruje to znów wszczęcie?
~luty

Napisano: 07 mar 2014, 10:18

nie miałam takego przypadku ale sama jestem ciekawa jak jest w przypadku co pisze luty?
~Ala

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem