splaty dluznika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 mar 2014, 10:52

Hej, mam pytanie jak to w końcu jest z ta bezskutecznością ??

Jeżeli dluznik splaca naleznosc i splacil już fundusz a zostały mu tylko naleznosci wierzyciela to babka nadal pobiera fundusz ?? Ustawa mowi o tym, ze dluznik musi splacic wszystko i wtedy jest skutecznsc. Nie kumam tego, komornicy do mnie dzwonią i się tez pytaja o to, nie wiem co mowic...
~ola

Napisano: 06 mar 2014, 11:05

pomóżcie pliss
~ola

Napisano: 06 mar 2014, 11:42

jeżeli dłużnik ci spłacił fa wszystko to zakończ decyzje dla wierzycielki w uzasadnieniu że jest spłacona całość i wyślij ją do komornika który będzie jej płacił bezpośrednio
~A

Napisano: 06 mar 2014, 11:58

tylko ze aby uchylić wierzycielce decyzjie najpierw musi dłużnik spłacic też wierzycielce. Napisz do komornika czy wzgledem wierzycielki spłacił jak ci komornik wystawi zaświadczenie ze skuteczna to wtedy dopiero uchylisz wierzycielce decyzjie. Ja tak myśle ?
~Wiki

Napisano: 06 mar 2014, 11:59

mój komornik i ja tez zresztą uważam że w takiej sytuacji nie ma skuteczności, jest duża zaległość w stosunku do wierzycielki ja dalej w tedy płacę fundusz, bo dlaczego kobieta znowu ma dostawać niesystematycznie jak się zachce dłużnikowi coś wpłacić.
~m

Napisano: 06 mar 2014, 12:33

no wlasnie, tez optuje za ta wersja ze dopóki nie spłaci wierzycielce naleznosci to place fundusz dalej, co komornik to inne podejście do sprawy wiec w końcu się zakrecilam, dzieki
~goska

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x