Pamiętacie hołd ruski?
Re: Pamiętacie hołd ruski?
ale mnie wkurza jak ktoś tu tylko surowy link wkleja
jak nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz w ogóle
bo robi nam się magazyn jakiś śmiesznych adresów
jak nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz w ogóle
bo robi nam się magazyn jakiś śmiesznych adresów
A kim ty jesteś. że wypowiadasz się w imieniu "nas". Informacja z linka jest bardzo ważna i wiele mówiąca. Tylko imbecyl nie rozumie tego przekazu.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ojej dowód, że PIS i PO się nie różnią nie jest powodem do dumy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Referent
- Zajmuję się: Innymi
- Kontakt:
Właśnie i to jest ból tego kraju, nie ma elit politycznych z prawdziwego zdarzenia gdzie państwo i Polacy przede wszystkim: spokój o pokój, bezpieczeństwo socjalne( bez wygłupów) rozwój, współpraca, ochrona środowiska,tradycje......kogo to obchodzi teraz tylko koryto, koryto i wojna miedzy partiami.
"Bulem" tego kraju był Bul i to że bulowaci zablokowali lustrację i nie pozwolili powsadzać komunistycznych zbrodniarzy i oprawców do więzień. Teraz to całe lewactwo podnosi łby i sieje zamęt.
Zaintrygowała mnie ta wypowiedż. Czyli Państwo doskonałe? Idea Platona? To utopia...Wredniocha pisze:Właśnie i to jest ból tego kraju, nie ma elit politycznych z prawdziwego zdarzenia gdzie państwo i Polacy przede wszystkim: spokój o pokój, bezpieczeństwo socjalne( bez wygłupów) rozwój, współpraca, ochrona środowiska,tradycje......kogo to obchodzi teraz tylko koryto, koryto i wojna miedzy partiami.
ps. On nie wspomninał o ochronie środowiska
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Platon? Ten zwolennik totalitaryzmu, kastowości?
Jego Państwo doskonałe, doskonałe według niego.
ps. Nie był zwolennikiem totalitaryzmu , ojej..nie kasty ale podział społeczeństwa na warstwy , który gwarantował pewien porządek w państwie. Na czele Państwa ma stać absolutnie mądry, doświadczony człowiek, zaraz po nim mają być ludzie wykształceni ( filozofowie, naukowcy), a pozostali no co... pracować normalnie, żyć szczęsliwie ? Mnie to się podoba, nawet bardzo . Nie było możliwości " awansu", przejścia z jednej "warstwy" do drugiej, to może być w sumie krzywdzące, dla kogoś kto ma aspiracje,chociaż ja wiem?
ps. Nie był zwolennikiem totalitaryzmu , ojej..nie kasty ale podział społeczeństwa na warstwy , który gwarantował pewien porządek w państwie. Na czele Państwa ma stać absolutnie mądry, doświadczony człowiek, zaraz po nim mają być ludzie wykształceni ( filozofowie, naukowcy), a pozostali no co... pracować normalnie, żyć szczęsliwie ? Mnie to się podoba, nawet bardzo . Nie było możliwości " awansu", przejścia z jednej "warstwy" do drugiej, to może być w sumie krzywdzące, dla kogoś kto ma aspiracje,chociaż ja wiem?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
przeczytaj "Nowy wspaniały świat" Huxleya
Oprócz Pamiętacie hołd ruski? - HYdE PaRK przeczytaj również:
Re kontra
Zdrowe podejście
Demokracja i wolność słowa po szkopsku
I to coś chce poparcia polskiego rządu