Pani Ewa Speranza - czy ktoś był na szkoleniu prowadzonym przez tą Panią? - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 42 ]

Napisano: 05 mar 2014, 10:28

@olga
zakładam, ze wówczas B. M. mógł mówić o projektowanych zmianach, co często ma w zwyczaju.
U nas, już w 2013r., żeby nie było wątpliwości, mówił o tym, ze gdyby przepis mówił o utracie mocy decyzji wówczas żadna aktywność organu nie byłaby konieczna, ale skoro mówi o wygaśnięciu, to trzeba zastosować art. 162 kpa.

@ja
taaaa
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2014, 10:38

BM to dopiero ekspert od projektowanych zmian...
Bzdury od lat wygaduje - czego dowodem sa wlasnie te bzd.ury o wygaszaniu decyzja decyzji przyznających śp. Mozna pewnie wymieniac więcej takich wtop.
Powodzenia w dalszym sluchaniu tego pseudoeksperta od wszystkiego za co tylko mozna wziac pieniadze
~Olga

Napisano: 05 mar 2014, 10:52

@olga
Oj tam, oj tam.
Jak wcześniej pisałem, BM nie jest wolny od wad, ale i tak jest najbardziej kompetentny ze wszystkich szkolących, z którymi się zetknąłem. I mimo że w świadczeniach pracuję od dekady, stosunkowo często zwracał uwagę na rzeczy, na które ja nie zwróciłem uwagi.
Wskazuje na bogate orzecznictwo, choć oczywiście wybiórczo, zgodnie ze swoimi poglądami, ale zawsze jest to jakiś punkt oparcia.
Dla wielu gmin, które nie dysponują dostępem do prawnika wcale, albo dostęp ten jest w znacznym stopniu ograniczony, BM jest nieocenioną skarbnicą wiedzy. I lepiej gdy jest to on, niż ktoś kto pojęcie o świadczeniach ma blade.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2014, 10:59

Ostatnie szkolenie, na którym byłam to szkolenie z p. Maziarz. Bardzo konkretna babka, byłoby super, gdyby moje sko miało tak trzeźwo myślącego prezesa jak ona..
~fajna dziewczyna

Napisano: 05 mar 2014, 11:11

Trzeżwo myslące? Nie rozśmieszaj mnie. To jej całe sko w elblągu, ktoremu ta maziarz prezesuje, uchylało decyzje o zatrzymaniu prawa jazdy dłużnikom na podstawie ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, twierdzac ze tej ustawy dotyczy tez wyrok TK z 2009 r. dotyczacy ustawy o postepowaniu wobec dłużników alimentacyjnych oraz zaliczce alimentacyjnej.
Zenada do kwadratu
~Olga

Napisano: 05 mar 2014, 11:19

dobra Olga to kogo proponujesz?
~Elmer

Napisano: 05 mar 2014, 11:22

przepraszam że pytanie nie zgodne z postem, ale gdzie się podziała RR?Przez jakiś czas nie wchodziłam na forum
~mm

Napisano: 05 mar 2014, 11:24

@Olga
Pani Maziarz jest faktycznie bardzo konkretna i konsekwentna w tym co mówi, ale swoich teorii z którymi ciężko mi się zgodzić ma jeszcze wiecej niz Mazurkiewicz. Jeśli ktoś pracuje w zasięgu działania SKO w Elblągu to polecam, w przeciwnym razie polecam to samo co w przypadku Mazurkiewicza.
Słuchać, ale nie bezkrytycznie. W każdy i tak każdy sam odpowiada za decyzje, które wychodzą spod jego pióra.
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2014, 12:10

Na pewno nie speranza to oczywiste
~Olga

Napisano: 05 mar 2014, 13:12

no tak i nadal nie wiem co się stało z RR
~mm