Panie Tomku pytanie o CBB
Panie Tomku pytanie o CBB
Panie Tomku sprawdzam rodziców w Centralnej Bazie Beneficjentów i wyskakuje mi komunikat "wybrana osoba nie występuje w Centralnej Bazie Beneficjentów" nadmieniam ze jedno z rodziców aktualnie otrzymuje u nas zasiłek rodzinny więc jak to jest możliwe ze osoby nie ma w bazie. I taka sytuację mamy prawie przy każdym wprowadzanym wniosku.
pozd.
pozd.
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Re: Panie Tomku pytanie o CBB
CBB dla 500+ jest rozłączne w stosunku do CBB dla innych obszarów. Dlatego, jeśli weryfikujemy tożsamość osoby w CBB 500+ to będzie tam figurowała osoba tylko wtedy, kiedy miała już wniosek lub świadczenie 500+.
Tomek
czy my drukujemy do akt taką informację że osoba nie istnieje w CBB?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
podbijam
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
Panie Tomku, problem jest taki, że w CBB u osoby wyświetla się komunikat:
2016-04-07 14:05:27,801 Informacja Rozpoczęto proces weryfikacji tożsamości osoby w Centralnej Bazie Beneficjentów.
2016-04-07 14:05:28,098 Ostrzeżenie Wybrana osoba nie występuje w Centralnej Bazie Beneficjentów.
Następnie próbuję przejść do weryfikacji w innych Jednostkach Terenowych, a tam pojawia się komunikat: osoba nie została zweryfikowana w cbb.
2016-04-07 14:05:27,801 Informacja Rozpoczęto proces weryfikacji tożsamości osoby w Centralnej Bazie Beneficjentów.
2016-04-07 14:05:28,098 Ostrzeżenie Wybrana osoba nie występuje w Centralnej Bazie Beneficjentów.
Następnie próbuję przejść do weryfikacji w innych Jednostkach Terenowych, a tam pojawia się komunikat: osoba nie została zweryfikowana w cbb.
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
Jeśli osoba nie jest zarejestrowana w CBB to nie ma tam również informacji o pomocy dla niej w innych Jednostkach, zatem jeśli otrzymamy wynik "Wybrana osoba nie występuje w Centralnej Bazie Beneficjentów." to nie ma sensu wykonywać tej drugiej weryfikacji.
pozdrawiam
pozdrawiam
Tomek
Panie Tomku ale jeżeli wnioskodawca nie występuje w CBB to nie pokaże mi czy złożył lub nie złożył wniosku w innej jednostce. I co nie mam śladu że kogoś sprawdzałam. Czy to jest poprawne? Po za tym pisze Pan że osoba będzie figurowala w CBB jeżeli miała już wniosek lub świadczenie 500+. Jeżeli by miała 500+ to bym jej przecież kolejny raz nie przyznawala. Chyba że czegoś tu niezrozumialam. A poza tym jeżeli weryfikuje osobę w CBB i pojawia mi się komunikat że osoba tam nie występuje to nie mam śladu że próbowałam ją zweryfikować więc jak by miała to wydrukować. Proszę napisacjakpoprWnie zweryfikować osoby w CBB i jednostkach terenowych.
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
Osoba znajdzie się w cbb500 jeśli miała wniosek lub świadczenie w którejkolwiek jednostce nie tylko w Twojej. Jeśli dostajesz wynik że nie ma to dalej nie sprawdzasz .
Tomek
Czyli jak w CBB otrzymam Ostrzeżenie: "Wybrana osoba nie występuje w Centralnej Bazie Beneficjentów" to oznacza że ona nigdzie nie figuruje i tym samym w żadnej jednostce nie złożyła wniosku?.Jeśli wyskoczy w CBB to sprawdzam ją wtedy w jednostkach terenowych? Wtedy wydam decyzję i jeśli żłoży w innym ośrodku to u nich juz przy weryfikacji powinna wyskoczyć, że jest w CBB i korzysta z danego świadczenia? Czy dobrze to rozumie???
Oprócz Panie Tomku pytanie o CBB - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Decyzja 500+
Pytanie do pracujących w programie Signity - prośba o pomoc:
czy to jest urtata czy nie
akty urodzenia
do Pana Tomka
czy wszyscy macie już zainstalowane oprogramowanie do 500+
Obawa przed zlozeniem wniosku w zwiazku z zaległościami w ZU
Wnioski elektroniczne
Jaką podstawe prawną do wniosku o udost.danych?
prosba wnioski elekt
do Pana Tomka wnioski przez bank
Małe zainteresowanie 500+
SPRAWOZDANIE MRPIPS O SYMBOLU 500+.IV.2016.1 - KRÓTKI TERMIN
dłużnik alimnetacyjny
500+ wypłaty
panna a 500+