panna a 500+

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

panna a 500+

Post autor: magda33 »

Upewnijcie mnie bo zaczęłam się zastanawiać czy dobrze robię. Przyszła do mnie panna w składzie rodziny ona i dziecko , napisała mi oświadczenie, że jest osobą samotnie wychowującą i ojciec dziecka nie łoży na jego utrzymanie. Ale w PESELU dziecka mam imię i nazwisko ojca. Czy mimo to ona nie musi go podawać do składu rodziny? Proszę o odpowiedź bi nie wiem czy dobrze zrobiłam przyjmując ten wniosek.
rysia

Re: panna a 500+

Post autor: rysia »

oświadczenie wystarczy, przyjmujesz wniosek bez ojca w składzie rodziny
nie musi mieć zasądzonych alimentów
nowa11

Re: panna a 500+

Post autor: nowa11 »

magda33 pisze:Upewnijcie mnie bo zaczęłam się zastanawiać czy dobrze robię. Przyszła do mnie panna w składzie rodziny ona i dziecko , napisała mi oświadczenie, że jest osobą samotnie wychowującą i ojciec dziecka nie łoży na jego utrzymanie. Ale w PESELU dziecka mam imię i nazwisko ojca. Czy mimo to ona nie musi go podawać do składu rodziny? Proszę o odpowiedź bi nie wiem czy dobrze zrobiłam przyjmując ten wniosek.
nie musi mieć zasądzonych alimentów do 500+, zrobiłaś prawidłowo, ojca w składzie rodziny nie musi być.
ODPOWIEDZ