parametry dot. tytułów w Sygnity

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
justa84

parametry dot. tytułów w Sygnity

Post autor: justa84 »

potrzebuję wystawić tyt. wykonawcze ale mam zerowe należności główne. Jak ustawić parametry w Sygnity żeby prawidłowo wystawić tytuły z zerową należnością główną?
adaw

Re: parametry dot. tytułów w Sygnity

Post autor: adaw »

ja mam ten sam problem i nie mogłam nic wykombinować, dzwoniłam do sygnity i niby pod koniec marca miała być poprawka, która miała to umożliwiać ale jak ją wgrałam to niestety nadal nie ma takiej możliwości (albo ja jej nie znalazłam).
Wpadłam na pomysł aby wystawić TW jednopozycyjne ale nie wiem czy US przyjmuje je bez problemu.?
justa84

Post autor: justa84 »

ja też po wgraniu poprawki nic nie mogę zrobić. Owszem wygeneruje się tyt. oddzielny dla zerowej należności głównej, ale pozostałe kwoty juz tylko w tyt. czteropozycyjnym a urząd nie przyjmie tytułu czteropozycyjnego. Ja dzwoniłam do US i powiedzieli, że jeżeli mam zerowe należności główne to musi być na oddzielnym tytule.
adaw

Post autor: adaw »

No tak ale jakbyśmy zrobiły jednopozycyjny TW to US nie wiedziałby że niektóre należności są 0,00zł.
Wiem, wiem... kombinuję jak "koń po górkę" ale chcę mieć z głowy te TW
ODPOWIEDZ