PCPR może nie zapłacić za turnus rehabilitacyjny?

ODPOWIEDZ
~PCPR

PCPR może nie zapłacić za turnus rehabilitacyjny?

Post autor: ~PCPR »

Czy ktoś spotkał się z sytuacją, że wnioskodawca pojechał na turnus rehabilitacyjny a nie dopełnił formalności tzn. rezerwując termin turnusu, nie wysłał organizatorowi informacji o dofinansowaniu w zw z tym organizator nie przekazał do pcpr oświadczenia. Dofinansowanie nie zostało przekazane a pani pojechała sobie na turnus, organizator w dniu przyjazdu powiadomił o tym pcpr, następnie wysłał faksem ośw. oraz pocztą. W rozporządzeniu jest napisane, że przekazanie środków musi nastąpić w terminie 7 dni od otrzymania oświadczenia jednak nie później niż 21 dni przed rozpoczęciem turnusu, pcpr może nie przekazać dofinsansowania. Wnioskodawczyni jeździ na turnusy od wielu lat i zna procedury, podpisała również informację o zapoznaniu się z procedurami, nie potrafi racjonalnie wytłumaczyć dlaczego tak postąpiła. Czy można jednak interpretować zapis \"może nie przekazać dofinanowania\" jako nieobligatoryjną czynność. Proszę doradźcie.
~Maciek

Re: PCPR może nie zapłacić za turnus rehabilitacyjny?

Post autor: ~Maciek »

Daj spokój, po co się użerać. Niech wypełni w ośrodku oświadczenie o wyborze turnusu, organizator swoje oświadczenie i trudno i niech Ci to wyślą. Nie daj się nabierać na fax, bo wyślą Ci tylko faxem a orginału możesz nie zoabczyć. Puścisz przelew w trakcie turnusu. Nie zostało to zawinione z Twojej strony.
Swoją drogą to wiem jakie to denerwujące. Ludzie sobie z nas jaja robią, wiedzą, że im nic nie możemy zrobić, a oni nam wiele krwi mogą napsuć.
~PCPR

Post autor: ~PCPR »

Dzięki , tak miałam zamiar zrobić. Tylko nie wiem, czy nie napisać jesczcze jakiegoś wyjaśnienia. Mieliśmy w ubiegłym roku kontrole z rio i wszystkiego się czepiali.
~Pani z zewnątrz

Post autor: ~Pani z zewnątrz »

Czepiać się bedą zawsze. Jak nie Ci to tamci. Każdy ma swoje widzimi się. Gdybyś nie zapłaciła za turnus też by było halo, myśle, że jeszcze większe. Skonsultuj to ze swoim Szefem, wkońcu to On lub Ona podpisuje pisma i zatwierdza przelew do wypłaty.
~eskulap

Post autor: ~eskulap »