pełnoletnia nie odbiera FA -raczej jest za granicą - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 28 maja 2015, 9:04

witam!
Mam taka sprawę, otóż uprawniona pełnoletnia pobierała Fa no i okazało się, że konto zamknięte a ona wyjechała za granicę. Tu pod jej adresem już nie ma nikogo z rodziny, bo wyjechała do matki dłużniczki wraz z ojcem. Kasa nie odebrana, wszystko wisi nawet nie ma do kogo korespondencji słać, bo pod ich adresem mieszka już ktoś inny. To mała gmina wiec rotacja szybka. Co mam teraz zrobić? jak poprowadzić dalsze postępowanie? już minęło ponad trzy miesiące a nawet skończył się okres zasiłkowy bo dotyczyło to 2013/2014.
Co pisać i gdzie i jak to ma wyglądać.
Pomóżcie
Alicja 86

Napisano: 28 maja 2015, 14:23

Proszę odpowiedzcie na moje pytanie :oops: :cry:
Alicja 86

Napisano: 29 maja 2015, 8:51

Hallo czy jest ktoś życzliwy ????!!!!!
Alicja 86

Napisano: 29 maja 2015, 8:58

Art.21 wszystko wyjaśnia, jeśli przez 3 miesiące nie pobiera to wstrzymujesz wypłatę, jeśli wznowienie wypłaty nie nastąpi do końca okresu, prawo do świadczeń wygasa. Poczytaj art. 21
fuufa

Napisano: 29 maja 2015, 9:41

w odpowiednim czasie o tym,ze wstrzymalas wyplate swiadczen poinformowalas strone? wstrzymanie wyplaty swiadczen zrobilas decyzja czy pismem tylko ?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2015, 10:09

fuufa znam art. 21 ale jak to ma technicznie wyglądać forma.
Do kb - no właśnie nie poinformowałam strony ponieważ wyjechała za granicę nic nie mówiąc a w miejscu ich zamieszkania pozostaje ktoś zupełnie inny niemający z nią kontaktu. No i właśnie nie wiem jak dalej zrobić, czy decyzje, czy pismo, no i jak ono ma wyglądać.
Alicja 86

Napisano: 29 maja 2015, 10:20

pismem, tylko gdzie?
knz

Napisano: 29 maja 2015, 10:34

trochę późno jak to dotyczyło 2013/2014 :-(
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2015, 10:40

jesli strona nie zglosila zmiany miejsca zamieszkania to pismo dotreczone pod adres , ktory podala uwaza sie za doreczone skutecznie:)(Art. 41. § 1kpa) wiec po tym jak 3 m-c nie podjela swiadczen nalezalo na ten adres wyslac decyzje/pismo (jak kto woli;)) o wstrzymaniu wyplaty swiadczen ...po zakonczeniu okresu swiadczeniowego prawo do tych swiadczen wygaslo, troche pozno sie obudziliscie:)
jakies wzory decyzji na wstrzymanie masz w linku ponizej :)
https://www.prawosocjalne.pl/print/artic ... ia-wyplaty
tylko teraz przeciez nie ma juz czego wstrzymywac;-) (zrob moze decyzje zze stara data i udawaj ze zwrotka zaginela:D)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2015, 11:06

Dzięki kb, trochę mnie nie było w pracy dziecko i te sprawy dlatego umknęło, bardzo dziękuję Ci za pomoc, pozdrawiam i miłego weekendu życzę.
Alicja 86

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x