pełnoletnie dziecko!!!! - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 wrz 2015, 16:49

Bylam dzisiaj na szkoleniu i Pan prowadzący powiedzial, że jezeli jest pełnoletnie dziecko samo skl. wniosek na siebie, a jesli napisze rodzicowi pełnomocnictwo to musi uiscic opłatę skarbową w wysokosci 17zł. w kasie z i trzeba to podpiąc do tego pełnomocnictwa. Ja juz przyjęłam kilkanascie wnioskow i co teraz, oni mi nie zrobia opłaty!!
nowaa

Napisano: 04 wrz 2015, 8:44

Również byłam na szkoleniu i nie trzeba uiszczac opłaty. W większości są to osoby korzystajace z pomocy społecznej, czyli zwolnione z takiej opłaty.
Annaaa

Napisano: 04 wrz 2015, 11:28

witam, a jeśli dziecko jest pełnoletnie i niepełnosprawne ( zespół Downa), czy może samo na siebie złożyć wniosek o stypendium?
gojaaa

Napisano: 04 wrz 2015, 12:09

ok faktury na siebie, a jesli wniosek tez razem sklada matka pełnoletniego dziecka to reszty dokumentow takich jak nakaz płatniczy czy zasw. z pracy za sierpien juz nie musze ponownie brac??/ wystarczy ,ze pelnoletni zlozyl wniosek
jajajaja

Napisano: 07 wrz 2015, 14:47

gojaaa pisze:witam, a jeśli dziecko jest pełnoletnie i niepełnosprawne ( zespół Downa), czy może samo na siebie złożyć wniosek o stypendium?
Zapewne nie ma pełnej zdolności do czynności prawnych i ma przedstawiciela ustawowego, którym zazwyczaj jest rodzic.
Wziąć pełnomocnictwo i niech mama/tata jest wnioskowadcą.
GOSIA2

Napisano: 11 gru 2017, 15:08

czy rodzic może złożyć wniosek na pełnoletnie niepełnosprawne dziecko? (dodam że dziecko nie umie sie samo podisać, )
pati123
Praktykant
Od: 26 lut 2015, 10:23
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x