PFRON a RODO listy os. niepeł. sport, kultura
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
PFRON a RODO listy os. niepeł. sport, kultura
Czy możemy brać listy imienne osób niepełnosprawnych biorące udział w imprezach organizowanych w ramach sportu, kultury, rekreacji i turystyki osób niepełnosprawnych środki PFRON?
- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
Re: PFRON a RODO listy os. niepeł. sport, kultura
Nasz mecenas powiedział abyśmy nie brali już takich list.
A ja mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś może pisał już zapytanie do innego PCPR-u o udostępnienie danych? Może mógłby wrzucić wzór
A ja mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś może pisał już zapytanie do innego PCPR-u o udostępnienie danych? Może mógłby wrzucić wzór

-
- Stażysta
- Zajmuję się: rehabilitacja społeczna osób niepełnopsrawnych
- Kontakt:
Ja nie będzie listy uczestników to jak przeprowadzić kontrolę?
- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
Tego jeszcze nie wiemy. Kiedyś na kontroli facet powiedział nam, że na podstawie tych list powinniśmy typować osoby do przedstawienia orzeczeń aby mieć pewność, że w danym wydarzeniu brały udział osoby niepełnosprawne.
Teraz jeszcze nie mamy pomysłu.
Teraz jeszcze nie mamy pomysłu.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
może stowarzyszenie powinno zawrzeć z wami umowę powierzenia przetwarzania danych osobowych na imię, nazwisko, adres itp.ale to oni przekazują te dane więc oni powinni o to zadbać
-
- Stażysta
- Zajmuję się: rehabilitacja społeczna osób niepełnopsrawnych
- Kontakt:
Ja u siebie robię tak.
Do umowy wprowadziłam zapis w którym Wnioskodawca zobowiązany jest do zweryfikowania beneficjentów ostatecznych zadania pod względem legitymowania się ważnym dokumentem potwierdzającym niepełnosprawność oraz miejscem zamieszkania oraz gromadzenia u siebie oświadczeń od niepełnosprawnych uczestników zadania, ich przedstawicieli ustawowych lub opiekunów dzieci o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych przez Wnioskodawcę oraz PCPR. Z klauzulą informacyjną pewnie będzie podobnie-Wnioskodawca będzie je przekazywał uczestnikom zadania.
Do umowy wprowadziłam zapis w którym Wnioskodawca zobowiązany jest do zweryfikowania beneficjentów ostatecznych zadania pod względem legitymowania się ważnym dokumentem potwierdzającym niepełnosprawność oraz miejscem zamieszkania oraz gromadzenia u siebie oświadczeń od niepełnosprawnych uczestników zadania, ich przedstawicieli ustawowych lub opiekunów dzieci o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych przez Wnioskodawcę oraz PCPR. Z klauzulą informacyjną pewnie będzie podobnie-Wnioskodawca będzie je przekazywał uczestnikom zadania.
- wolfnash
- Referent
- Kontakt:
Dziękuję za podpowiedź:)ania22 pisze:Ja u siebie robię tak.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: likwidacja barier,sport, kultura, wtz
- Kontakt:
A co z tymi listami uczestników zadania? skąd będziecie wiedzieć ze te osoby uczestniczyły w zadaniu?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: AS/ZU
- Kontakt:
My w umowie mamy zapis, że stowarzyszenie musi posiadać listę osób uczestniczących w zadaniu do ewentualnej kontroli. Dzięki temu nie przekazują nam żadnych danych osobowych. A jest info, że jak w kontroli nie będzie list i orzeczeń to wtedy zwrot pieniędzy.
- wolfnash
- Referent
- Kontakt:
A jak robicie ze sprawozdaniem? U nas stowarzyszenia realizują więcej niż jedno zadanie w których nie zawsze uczestniczą te same osoby. Do tej pory na podstawie list wpisywałyśmy uczestnictwo nowych osób. Ktoś ma jeszcze taki problem?
Oprócz PFRON a RODO listy os. niepeł. sport, kultura - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
Napęd elektryczny do wózka ręcznego
Zastosowanie RODO w praktyce - kłopot
System Obsługi Wsparcia finansowanego z PFRON
Więcej pieniędzy na wsparcie osób z niepełnosprawnością
Liwkidacja barier architektonicznych - rozliczenie
Pytanie o dofinansowanie sprzętu ortopedycznego(brak środków
Upoważnienia przedmioty ortopedyczne.
mata ozonowa- sprzęt rehabilitacyjny
Dofinansowanie do Mówika w ramach likwidacji barier w komuni
Bariery architektoniczne a wyrok sądu
Likwidacja barier technicznych, architektonicznych wzor pism
Likwidacja barier architektonicznych właściEl nie zyje
pismo bariery architektoniczne
zwrot środkow pismem czy decyzja administracyjną
elektrostymulator mięśni jako sprzęt reh.?
Uchwały Rady - podział srodkow Pfron