PIECZĄTKA mgr
PIECZĄTKA mgr
Czy mogę ubiegać się o pieczątkę mgr specjalista pracy socjalnej. Mam ukończony licencjat z Pracy socjalnej i magistra z Resocjalizacji .
Mój Kierownik uważa, że nie mogę mieć pieczątki mgr specjalista pracy socjalnej bo nie ukończyłam magisterki z pracy socjalnej.Czy to zgodne z prawem.
Jak te sprawy wyglądają w innych ośrodkach?
Mój Kierownik uważa, że nie mogę mieć pieczątki mgr specjalista pracy socjalnej bo nie ukończyłam magisterki z pracy socjalnej.Czy to zgodne z prawem.
Jak te sprawy wyglądają w innych ośrodkach?
Re: PIECZĄTKA mgr
Mgr pisze się przed nazwiskiem a nie przed stanowiskiem.
Kierownik coś za bardzo mądruje. U nas po reso. tez mają mgr. Na wszystkich stanowiskach.
A swoją drogą pisanie/umieszczanie mgr czy lic już jest nie modne. To ważne w kadrach, nie na pieczątce.
Samorządówka jeszcze do tego niedojrzała;)
Kierownik coś za bardzo mądruje. U nas po reso. tez mają mgr. Na wszystkich stanowiskach.
A swoją drogą pisanie/umieszczanie mgr czy lic już jest nie modne. To ważne w kadrach, nie na pieczątce.
Samorządówka jeszcze do tego niedojrzała;)
Nie kwestionuję potrzeby posiadania wyższego wykształcenia i gratuluje szczególnie tym, którzy podnosili i podnoszą swoje kwalifikacje mając już np swoje rodziny i inne obowiązki np zawodowe. Ale co do samych literek "mgr" - hmm, wyglądają szczególnie atrakcyjnie na ............ nagrobkach 

Pieczatka to Twoja sprawa. Wyrabiasz na wlasny koszt i tyle.
na pieczątkach już tylko używa się tytułów naukowych, od dr w wzwyż. mgr jest tytułem zawodowym więc na pieczątce nie może wystąpić, poza tym na pieczątkach służbowych najważniejsze jest zajmowane stanowisko w danym zakładzie pracy czyli tak jak masz specjalista pracy socjalnej i do tego imię i nazwisko.
Poza ty skoro masz ukończone studia magisterskie z resocjalizacji to posiadasz tytuł zawodowy magistra resocjalizacji, a nie pracy socjalnej.
Poza ty skoro masz ukończone studia magisterskie z resocjalizacji to posiadasz tytuł zawodowy magistra resocjalizacji, a nie pracy socjalnej.
Ina - nie zgodzę się z tobą. Magister to już tytuł naukowy, licencjat to tytuł zawodowy. Co nie zmienia faktu, że dla mnie jest to niepotrzebne na pieczątce. Nie czuję się przez to bardziej wartościowa. U nas nawet na listach obecności są tytuły:/
Pisanie na liście obecności mgr czy dr to chyba przesada. Na pieczątce najważniejsze jest stanowisko, mgr przez niektórych tak spowszedniał, że nie umieszczają. Pełniąc funkcję, należy przecież mieć odpowiednie wykształcenie i wg mnie pieczątka nie musi tego potwierdzać.
Specjalista pracy socjalnej to nazwa stanowiska które wykonujesz, natomiast magister to jest tytuł Twoj czyli np. Joli Kowalskiej a nie tytuł do specjalisty pracy socjalnej. Wójt tez ma przy nazwisku mgr a jest magistrem prawa. Czy dziś sie pisze skróty na pieczatkach czy nie to sprawa osobista, bo ja spotykam sie róznie gdzie pisza i gdzie nie piszą więc chyba regulacji prawnych w tej kwestii nie ma a jesli chodzi o mode to ta czesto sie zmienia . A tak na marginesie to na nagrobkach nie spotkałam sie z wygrawerowanym czy złoconym mgr - nie fajnie lotosy to zabrzmiało. Tak więc ala masz prawo miec na pieczeci mgr przy nazwisku.
Gdybym nie widział to bym nie pisał. Foto nie wkleję bo nie umiem. Przyznaję, że nagrobek był dosyć wiekowy i sam napis raczej intrygował niż bulwersował, ale fakt jest faktem. ............. nieco śmieszy mnie problem tych literek na pieczątce.
Z drugiej strony, jak pisałem coś do swojego szefa to mi przypominano, że ma być i "mgr" i "inż" 

Twój kierownik nie ma racji. Jeżeli jesteś długoletnim pracownikiem, to powinnaś mieć: Starszy Specjalista Pracy Socjalnej mgr Marzena Kowalska. Moja rada, wystąp z zapytaniem do ministerstwa, niech kierownik lub koordynator się pod tym podpisze.
Zrobiłam tak i miałam rację, trzeba walczyć o swoje, choć czasami jest to walka z wiatrami.
Zrobiłam tak i miałam rację, trzeba walczyć o swoje, choć czasami jest to walka z wiatrami.
Oprócz PIECZĄTKA mgr - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
ilość pracowników socjalnych
udzielenie informacji dla PCPR
zgłoszeni do ubezpieczenia
wychowanek młodzieżowego ośrodka wychowawczego jako klient
wzór decyzji na zmianę zasiłku stałego
usługi specjalistyczne i zwykłe
wywaidy środowiskowe na umowę zlecenie
jak liczycie?
Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem
Odznaczenie za pracę socjalną
Odmowa zasiłku celowego - powód.