pieczątka szkoły - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 sie 2016, 9:09

czy na wniosku o stypendium szkolne musi być przy danym uczniu pieczątka szkoły?
boho26

Napisano: 03 sie 2016, 9:29

nie musi
ustawa wyraźnie mówi co powinien zawierać wniosek:
1) imię i nazwisko ucznia i jego rodziców;
2) miejsce zamieszkania ucznia;
3) dane uzasadniające przyznanie świadczenia pomocy materialnej, w tym zaświadczenie albo oświadczenie o wysokości dochodów, z zastrzeżeniem ust. 5;
4) pożądaną formę świadczenia pomocy materialnej inną niż forma pieniężna.

ja do tej pory we wniosku miałam taki punkt "informacja o szkole" gdzie było miejsce na wpis ze szkoły - pieczątka, klasa ucznia

w tym roku usunęłam ten punkt z wniosku
xyz@

Napisano: 04 sie 2016, 8:35

Ja do wniosku dołączam druk tzw. "Opinia " szkoły

...................... miejscowość, dn..........
pieczątka szkoły

Opinia

Stwierdzam, że ......................... jest uczniem kl....... szkoły.... w roku szkolnym................. i realizuje obowiązek szkolny.
Pozytywnie /negatywnie opiniuję wniosek o przyznanie pomocy materialnej w formie stypendium szkolnego.

.......................
podpis dyrektora
gość 35

Napisano: 04 sie 2016, 8:48

Opinia dyrektora szkoły już dawno nie jest wymagana, a my nie możemy sobie tworzyć dodatkowych dokumentów i wymagać ich od wnioskodawcy
wg komentarza Pilicha do ustawy o systemie oświaty obowiązek uzyskania opinii dyrektora spoczywa na organie prowadzącym postępowanie, nie zaś na wnioskodawcy
xyz@

Napisano: 04 sie 2016, 9:28

xyz@ pisze:Opinia dyrektora szkoły już dawno nie jest wymagana, a my nie możemy sobie tworzyć dodatkowych dokumentów i wymagać ich od wnioskodawcy
wg komentarza Pilicha do ustawy o systemie oświaty obowiązek uzyskania opinii dyrektora spoczywa na organie prowadzącym postępowanie, nie zaś na wnioskodawcy
jestem na tym stanowisku od roku - staram się, czytam śledzę zmiany, ale co do druków, które tutaj mam, nie ma mi kto wytłumaczyć poco dlaczego takie są, przeglądając teczki z poprzednich lat szkolnych, widzę że były zawsze, ale dobrze poczytam i o tym . Dziękuję ;)
gość 35

Napisano: 10 sie 2016, 12:52

pieczątka albo zaświadczenie ze szkoły
anna011277

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x