wątpliwości ciąg dalszy... - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 sie 2016, 15:08

Czy stypendia będą kontynuowane?
...wśród osób zainteresowanych pojawiła się jakaś dziwna plotka że ma ich już nie być (bo jest 500+) Hmm
M@rzena

Napisano: 04 sie 2016, 8:50

gdyby tak było,to większości trzeba by było cofnąć prawo do stypendium już od kwietnia 2016r.....
500+ nie wlicza się do dochodu
xyz@

Napisano: 04 sie 2016, 9:18

...chyba, że "plotkujący" mają na myśli to, że skoro jest "500+ " to zlikwidują świadczenie pomocy materialnej....
u nas są wypłaty 2 razy w tygodniu z każdej przyniesionej kwoty, wiadomo nie może przekroczyć kwoty przyznanej, dopóki nie było prog. 500+ , wykorzystywali co do grosza (w większości przypadków), a w czerwcu br. jak informuję, że zostało pani do wykorzystania jeszcze np. 100 zł ,... to usłyszałam - a już nie chce mi się tych faktur "załatwiać", niech zostanie ....
gość 35

Napisano: 04 sie 2016, 9:21

u nas te 500+ plus pomogło o tyle,że ludzie mieli właśnie za co kupić i przynieść do mnie faktury
wcześniej w tej II turze mieli z tym kłopot i wiele osób nie przynosiło faktur w ogóle,albo chcieli na przelew
xyz@

Napisano: 04 sie 2016, 9:34

xyz@ pisze:u nas te 500+ plus pomogło o tyle,że ludzie mieli właśnie za co kupić i przynieść do mnie faktury
wcześniej w tej II turze mieli z tym kłopot i wiele osób nie przynosiło faktur w ogóle,albo chcieli na przelew

No bo powinno tak być, ale miałam tez sytuację, że pani przyniosła mi dres sportowy za 580 zł, to jak to się ma do racjonalnego zakupu, skoro wykazuje dochód na osobę poniżej 500 zł /m-cznie, nie stać panią na podręczniki ale dres za 580 zł hmmmm....
gość 35

Napisano: 04 sie 2016, 10:25

ja już przestałam w takie rzeczy wnikać
czasem się zastanawiam czy mam w ogóle prawo ingerować w to co rodzic uznaje,że dla jego dziecka jest najpotrzebniejsze
pilnuję tylko "celu edukacyjnego"
prawda jest taka,że wolę fakturę na jedne porządne buty niż na 12 par halówek na jedno dziecko....
już mi się nie chce słuchać "pani, a pani wie jak on te buty drze? mogę pani pokazać jak wyglądają buty, które kupiłam tydzień temu"
xyz@

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x