pieniadze na kontynuowanie nauki
pieniadze na kontynuowanie nauki
prosze o pomoc bo ma taki problem ze teraz w czerwcu koncze studium bhp a mam 24 lat a moj problem jest taki czy moge isc jeszcze na roczne studium o innym kierunku bo ja słyszałam ze juz pcpr nie placi na kontynuowanie nauki jesli sie skonczyło jedno studium bardzo prosze o pomoc
Re: pieniadze na kontynuowanie nauki
zdobywając kolejny zawód zwiększasz swoje szanse na rynku pracy - możesz spokojnie iść tylko ujmij to w programie usamodzielnienia wspólnie z opiekunem usamodzielnienia i przedłóż do PCPR do zatwierdzenia.
moim opiekunem jest pani ktora pracuje w pcpr i to od niej słyszałam ze nie moge isc na kolejne studium a jak chce sie dalej uczyc to mam isc na studia tylko ja juz nie wiem czy oni mnie strasza zeby mi dłuzej nie placic czy co ?a ja od nich dostaje 494.10zł to nie wiem czy by mi to starczyło na studia?bardzo dziekuje za pomoc pozdrawiam
mam pytanie jeżeli doszło do sytuacji ze musialam zrezygnowac z pieniazkow na kontynuowanie nauki poniewaz dostalam prace i moj dochod przekraczal to czy teraz moge po 5 latach wrocic do tych pieniazkow jesli sie ucze i dochod nie przekracza?? mam 24 lata prosze o odpowiedz
Złóż wniosek zaopiniowany przez opiekuna usamodzielnienia, jeżeli realizowałaś w tym czasie ipu, to będzie przysługiwała pomoc pieniężna na kontynuowanie nauki
a moge spytac co to \"ipu\"?dziekuje ze odpowiedz
mam takie pytanie chodze do szkoły w weekend i dostaję pieniadze za kontynuowanie nauki 494.10zł a musiałam się zarejestrowac w Urzedzie pracy aby miec ubezpieczenie zdrowotne a teraz oni wysyłaja mnie do pracy na staż czy zostana mi zabrane pieniądze za kontynuowanie nauki???
Do kamila,
Jesli przekroczy ci dochód, zabiorą ci pieniądze, Ale ty złożysz na nowo wniosek w PCPR i znow dostaniesz kaske, bo od tego roku sa nowe przepisy które mówią że dochód już nie jest brany pod uwagę przy pomocy na kontynuowanie nauki. Tzn jak przekryczy ci dochod, to ci wstrzymają, potem na nowo bedziesz dostawac i już nie wazne bedzie czy bedziesz zarabiac 1000 zł czy 2000 zł, pieniążki z pcpr dostaniesz, pod warunkiem ze bedziesz sie uczyc. Dopytaj w pcpr a oni potwierdzą to co napisałam.
Jesli przekroczy ci dochód, zabiorą ci pieniądze, Ale ty złożysz na nowo wniosek w PCPR i znow dostaniesz kaske, bo od tego roku sa nowe przepisy które mówią że dochód już nie jest brany pod uwagę przy pomocy na kontynuowanie nauki. Tzn jak przekryczy ci dochod, to ci wstrzymają, potem na nowo bedziesz dostawac i już nie wazne bedzie czy bedziesz zarabiac 1000 zł czy 2000 zł, pieniążki z pcpr dostaniesz, pod warunkiem ze bedziesz sie uczyc. Dopytaj w pcpr a oni potwierdzą to co napisałam.
Oprócz pieniadze na kontynuowanie nauki - Stare tematy przeczytaj również:
pomoc jednorazowa dla rodzin zastępczych
szkolenia i grupa wsparcia dla rodzin zastępczych
jednorazowe świadczenie
kto pełni nadzór nad pcpr
rodzina zawodowa
Czy moge sie starać o mieszkanie
Absurdalna sytuacja na ostatnim semestrze studiów
zgłoszenie przez PCPR dzieci do adopcji
Jednorazowa pomoc dla rodziny zastępczej-do kogo wniosek??
zdarzenie losowe-pomoc
zawieszenie pomocy
umowa czy kontakt socjalny dla niepełnosprawnych w PCPR
Urządzenie zakupione z PFRON - po ilu latach można przekazać innej placówce.
pcpr a mops
POMOCY
z kim przeprowadzić wywiad środowiskowy