PIENIĄZKI - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 27 lip 2012, 10:30

Wiatm mam pytanie jeśli występowaliście do Urzędu o pieniązki na pięczatki, materiały biurowe itp. to w formie pisma ???macie może wzór takiego pisma?
~klaudia

Napisano: 27 lip 2012, 13:02

Hej Jerry może Ty i pomożesz :)
~klaudia

Napisano: 27 lip 2012, 13:46

Początek roku harmonogram 50% dotacja i 50% wkład własny no i jedziemy nawet z pieczątkami.
~ex

Napisano: 27 lip 2012, 14:25

A co tu klaudio za problem?
Art. 9a ust. 9. Ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie mówi wyraźnie, że:
\"Obsługę organizacyjno-techniczną zespołu interdyscyplinarnego zapewnia ośrodek pomocy społecznej\".
Czyli pomieszczenie, poczęstunek, papier itp.
A w ust. 15. tego artykułu stoi jak wół:
\"Rada gminy określi, w drodze uchwały, tryb i sposób powoływania i odwoływania członków zespołu interdyscyplinarnego oraz szczegółowe warunki jego funkcjonowania\".
Zatem radni podejmując uchwałę o powołaniu ZI i zaakceptowaniu jego regulaminu działania winni wskazać, że organ nadrzędny (prezydent miasta, burmistrz bądź wójt) musi wygospodarować rezerwy finansowe na dodatkowe wspomożenie MOPR-ów czy GOPS-ów, by zapewnić tę obsługę organizacyjno-techniczną ZI.
Tak jest przynajmniej u nas i jakoś nie zdarzyło się, by MOPR miał problemy z pieczątkami dla przewodniczącej i jej zastępczyni.
~Jerry

Napisano: 27 lip 2012, 14:33

U nas pieczątki papier itp rzeczy idą z finansów Ośrodka. A kawa lub herbata.......... no cóż to już mój wkład własny.
~~nova

Napisano: 19 sie 2012, 0:56

u nas tez na poczatku kawa, herbata itp to byl nasz wklad wlasny...az sie zbuntowalam, kawy , herbaty nie dostalismy, kasy tez nie, wiec ....nie pytam teraz na spotkaniu kto sie czego napije. I tyle. przyzwyczaili sie, ze maja przyjsc z wlasna woda mineralna. A co to ja mam \"caritas\" na plecach napisane czy jak ?
~........

Napisano: 21 sie 2012, 21:09

to dziwne u nas nie było uchwały rady gminy o powołaniu składu ZI tylko zarządzenie burmistrza.....
~ ja

Napisano: 22 sie 2012, 1:06

Do ja.
Bo wy,droga Pani, uskuteczniacie \"wolną amerykankę\"...
Jak cała Polska zresztą w temacie \"przemoc w rodzinie - procedury\".
Burmistrz to sobie może swoje zarządzenie wsadzić... gdzieś tam (patrz mój post z 27 lipca tego roku godz. 12:25:30).
~Jerry

Napisano: 24 sie 2012, 14:01

Hej! Muszę napisać wniosek do Burmistrza o \"przydzielenie\" środków na działalność Zespołu. Bardzo potrzbny jest komputer, gdyż do służbowego zasiada 5 osób-mamy 1!!! I jak piszę np. do Prokuratury, wysyłam zaprosz., wezwania, protokoły itd. to czekam w mega kolejce. Poza tym szkolenie, mat.biurowe, ulotki. w związku z tym mam pytanie JAK MA WYGLĄDAĆ TAKI WNIOSEK???
~gość

Napisano: 24 sie 2012, 17:00

może i wsadzi, ale nie zmienia to faktu, że zgodnie z ustawą- musi je wydać w celu powołania członków zespołu. Widzę braki w edukacji:)
~kaśka

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x