Już widze dziekujeMaja9527 pisze: ↑02 lis 2022, 15:39Dotyczy wszystkich źródeł ciepła.
Kolejne tu art. 35 i art.36
https://orka.sejm.gov.pl/opinie9.nsf/naz ... 2697_u.pdf
Już widze dziekujeMaja9527 pisze: ↑02 lis 2022, 15:39Dotyczy wszystkich źródeł ciepła.
Kolejne tu art. 35 i art.36
https://orka.sejm.gov.pl/opinie9.nsf/naz ... 2697_u.pdf
no to jednym słowem mamy przejebanejada pisze: ↑02 lis 2022, 21:21https://www.monitorpolski.gov.pl/D2022000223601.pdf
art. 26, 31, 36 - dodatek węglowy
art. 13 ust. 8 - wydawanie zaświadczeń na węgiel
art. 12. ust. 4 - weryfikacja wniosku na węgiel
Nie zgadzam się decyzja wtedy gdy komuś się należy a nie złożył wniosku, a wnioski nie rozpatrzone czy też nowe w formie informacji nie decyzji (art, 2 ust. 15f tylko decyzja)kalina.malina pisze: ↑02 lis 2022, 14:34Z obowiązkowym wywiadem i tylko w formie decyzji administracyjnej oczywiscie.DorciaS pisze: ↑02 lis 2022, 14:26Czyli jesli była odmowa bo złoszenie po raz pierwszy starego domu po 11 sierpnia to teraz takie osoby mogą złożyć wniosek ( delkaracji jest bo złosili teraz w CEEB) i dostaną dodatek węglowy. Jeśli mam takie wnioski jeszcze nie rozpatrzone gdzie deklaracja jest po 11 siepnia pierwszy raz zgłosozna to mogę pozytwnie rozpatrzyć wniosek zgodnie z zmianą ustawy.
Dlaczego w formie decyzji administracyjnej? W art 2 ust 15g nie ma mowy o decyzji admkalina.malina pisze: ↑02 lis 2022, 14:34Z obowiązkowym wywiadem i tylko w formie decyzji administracyjnej oczywiscie.DorciaS pisze: ↑02 lis 2022, 14:26Czyli jesli była odmowa bo złoszenie po raz pierwszy starego domu po 11 sierpnia to teraz takie osoby mogą złożyć wniosek ( delkaracji jest bo złosili teraz w CEEB) i dostaną dodatek węglowy. Jeśli mam takie wnioski jeszcze nie rozpatrzone gdzie deklaracja jest po 11 siepnia pierwszy raz zgłosozna to mogę pozytwnie rozpatrzyć wniosek zgodnie z zmianą ustawy.
Mózg mi się lasuje.... DO 11 sierpnia nie zgłosili do CEEB - to wywiad i przyznanie.15g. Dodatek węglowy przysługuje osobie w gospodarstwie domowym także, gdy główne źródło ogrzewania gospodarstwa domowego[...] nie zostało zgłoszone lub wpisane do centralnej ewidencji emisyjności budynków[...]do dnia 11 sierpnia 2022 r., a w wyniku przeprowadzenia wywiadu środowiskowego ustalono, że źródłem ogrzewania tego gospodarstwa jest źródło, o którym mowa w art. 2 ust. 1. Z przeprowadzonego wywiadu środowiskowego sporządza się notatkę służbową. Wpis do centralnej ewidencji emisyjności budynków, o której mowa w art. 27a ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz o centralnej ewidencji emisyjności budynków, dokonywany jest przez wójta, burmistrza albo prezydenta miasta z urzędu bez konieczności składania odpowiedniej deklaracji.
i tu zdania są podzielone ...svenska pisze: ↑03 lis 2022, 18:36Mózg mi się lasuje.... DO 11 sierpnia nie zgłosili do CEEB - to wywiad i przyznanie.15g. Dodatek węglowy przysługuje osobie w gospodarstwie domowym także, gdy główne źródło ogrzewania gospodarstwa domowego[...] nie zostało zgłoszone lub wpisane do centralnej ewidencji emisyjności budynków[...]do dnia 11 sierpnia 2022 r., a w wyniku przeprowadzenia wywiadu środowiskowego ustalono, że źródłem ogrzewania tego gospodarstwa jest źródło, o którym mowa w art. 2 ust. 1. Z przeprowadzonego wywiadu środowiskowego sporządza się notatkę służbową. Wpis do centralnej ewidencji emisyjności budynków, o której mowa w art. 27a ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz o centralnej ewidencji emisyjności budynków, dokonywany jest przez wójta, burmistrza albo prezydenta miasta z urzędu bez konieczności składania odpowiedniej deklaracji.
A co jak mają deklarację PO 11 sierpnia??
Bo albo ja już widzę co chcę, albo nie kumam ustawodawcy. Wychodzi na to, że:
- jak złożył w CEEB do 11 sierpnia to po staremu - wniosek, informacja o przyznaniu
- jak ktoś nie złożył do 11 sierpnia (czyli wcale) deklaracji do CEEB - wywiad i dostanie dodatek jeśli spełnia warunki
- jak złożył PO 11 sierpnia - to po staremu odmowa?