Nie ma podstaw do odmowy tylko ze względu na fakt złożenia deklaracji po 11 sierpnia - dopowiadasz sobie rzeczy których nie ma w ustawie (a ten punkt jest kolejnym bublem gdzie ustawodawca wszystkiego nie przewidział).svenska pisze: ↑03 lis 2022, 18:36Mózg mi się lasuje.... DO 11 sierpnia nie zgłosili do CEEB - to wywiad i przyznanie.15g. Dodatek węglowy przysługuje osobie w gospodarstwie domowym także, gdy główne źródło ogrzewania gospodarstwa domowego[...] nie zostało zgłoszone lub wpisane do centralnej ewidencji emisyjności budynków[...]do dnia 11 sierpnia 2022 r., a w wyniku przeprowadzenia wywiadu środowiskowego ustalono, że źródłem ogrzewania tego gospodarstwa jest źródło, o którym mowa w art. 2 ust. 1. Z przeprowadzonego wywiadu środowiskowego sporządza się notatkę służbową. Wpis do centralnej ewidencji emisyjności budynków, o której mowa w art. 27a ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz o centralnej ewidencji emisyjności budynków, dokonywany jest przez wójta, burmistrza albo prezydenta miasta z urzędu bez konieczności składania odpowiedniej deklaracji.
A co jak mają deklarację PO 11 sierpnia??
Bo albo ja już widzę co chcę, albo nie kumam ustawodawcy. Wychodzi na to, że:
- jak złożył w CEEB do 11 sierpnia to po staremu - wniosek, informacja o przyznaniu
- jak ktoś nie złożył do 11 sierpnia (czyli wcale) deklaracji do CEEB - wywiad i dostanie dodatek jeśli spełnia warunki
- jak złożył PO 11 sierpnia - to po staremu odmowa?