pierwsza kontrola - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 maja 2017, 14:24

Czy ktoś z Was miał w tym roku kontrole z UW?
To będzie moja pierwsza. Wiem, że mam sporo błędów z poprzedniego okresu. A już o FA nie wspomnę. Może ktoś podpowiedzieć co sprawdzają i ogólnie czego się czepiają najbardziej? Z góry dziękuję. :cry:
anitaas79
Stażysta
Od: 06 kwie 2016, 11:56
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2017, 14:49

anitaas79 pisze:Czy ktoś z Was miał w tym roku kontrole z UW?
To będzie moja pierwsza. Wiem, że mam sporo błędów z poprzedniego okresu. A już o FA nie wspomnę. Może ktoś podpowiedzieć co sprawdzają i ogólnie czego się czepiają najbardziej? Z góry dziękuję. :cry:
Też miałam pierwszą kontrolę jakiś czas temu, u nas to w ogóle była pierwsza kontrola ŚR i FA. koleżanka, która robiła to od początku nigdy kontroli nie miała. Sprawdzali głównie FA, postępowanie wobec dłużników 4 lata wstecz. Trzeba było im wypełniać różne tabela, itd. Kazali też sobie przynieść decyzje z różnych form pomocy, np. zasiłek rodzinny z dojazdami, z wychowawczym, becikowe, szo, itd. Ja mogłam wybrać decyzję, więc wcześniej sprawdzałam, czy na pewno jest tam wszystko ok. Kazali opisywać notatką sytuację, gdy ktoś nie odebrał decyzji, list nam wrócił i uznano decyzję za odebraną. Musiałam im też napisać kiedy była wypłata świadczenia w decyzjach, które sprawdzali. Zaleceń pokontrolnych nie było.
Młodypracownik
Starszy referent
Od: 22 mar 2017, 10:15
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne

Napisano: 12 maja 2017, 21:43

@ anitaas79, spoko u mnie też leży i nie wstaje FA z ziemi i wiem, że jest wiele prawdopodobnych nieprawidłowości.
Ze znajomych OPSów powiem CI, że zdarzają się takie które nie mają przyłączeń, TW, wywiadów i innych rzeczy. Więc najgorsza nie będziesz ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 14 maja 2017, 21:51

ja miałam w tamtym roku tez pierwsza swoja kontrolę ze świadczeń opiekuńczych... 1 dzień sprawdzała pani u mnei statuty, regulaminy, nasze teczki, upoważnienia, zarządzenia itp... patrzyła tez na spisy spraw jak prowadzę i jak mam teczki oznakowane.. oczywiście kolejne dni to sprawdzanie teczek ze szo i zasiłku pielęgnacyjnego...ZP to podstawę do odpowiedniego stopnia niepełnosprawności, kiedy wydana decyzja,jak odebrana, kiedy odebrana, pieczątki podpisy.. w szo czy weryfikujemy ubezpieczenie w ZUS/KRUS, czy wysyłamy o okresy składkowe, czy wszystkie załączniki sa, wywiady pierwsze i aktualizacyjne itp
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 16 maja 2017, 8:30

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Może jakoś przeżyję ;-) :?
anitaas79
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 16 maja 2017, 8:31

heiland pisze:@ anitaas79, spoko u mnie też leży i nie wstaje FA z ziemi i wiem, że jest wiele prawdopodobnych nieprawidłowości.
Ze znajomych OPSów powiem CI, że zdarzają się takie które nie mają przyłączeń, TW, wywiadów i innych rzeczy. Więc najgorsza nie będziesz ;)
heiland, ja mam przyłączenia, fakt, że do "starych" spraw zrobiłam dopiero w tym roku, ale są ;-), chociaż tyle
anitaas79
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x