To będzie moja pierwsza. Wiem, że mam sporo błędów z poprzedniego okresu. A już o FA nie wspomnę. Może ktoś podpowiedzieć co sprawdzają i ogólnie czego się czepiają najbardziej? Z góry dziękuję.

Też miałam pierwszą kontrolę jakiś czas temu, u nas to w ogóle była pierwsza kontrola ŚR i FA. koleżanka, która robiła to od początku nigdy kontroli nie miała. Sprawdzali głównie FA, postępowanie wobec dłużników 4 lata wstecz. Trzeba było im wypełniać różne tabela, itd. Kazali też sobie przynieść decyzje z różnych form pomocy, np. zasiłek rodzinny z dojazdami, z wychowawczym, becikowe, szo, itd. Ja mogłam wybrać decyzję, więc wcześniej sprawdzałam, czy na pewno jest tam wszystko ok. Kazali opisywać notatką sytuację, gdy ktoś nie odebrał decyzji, list nam wrócił i uznano decyzję za odebraną. Musiałam im też napisać kiedy była wypłata świadczenia w decyzjach, które sprawdzali. Zaleceń pokontrolnych nie było.anitaas79 pisze:Czy ktoś z Was miał w tym roku kontrole z UW?
To będzie moja pierwsza. Wiem, że mam sporo błędów z poprzedniego okresu. A już o FA nie wspomnę. Może ktoś podpowiedzieć co sprawdzają i ogólnie czego się czepiają najbardziej? Z góry dziękuję.
heiland, ja mam przyłączenia, fakt, że do "starych" spraw zrobiłam dopiero w tym roku, ale sąheiland pisze:@ anitaas79, spoko u mnie też leży i nie wstaje FA z ziemi i wiem, że jest wiele prawdopodobnych nieprawidłowości.
Ze znajomych OPSów powiem CI, że zdarzają się takie które nie mają przyłączeń, TW, wywiadów i innych rzeczy. Więc najgorsza nie będziesz