Kohani mam olbrzymią prośbę po raz pierwszy bnede robiła tytuły wykonawcze czy mógłby mi ktoś to objasnić bo jestem kompletnie zielona? wiem, że dla Was to chleb powszedni i macie to w małym palcu ale bardzo prosze o pomoc bo u nas nie ma mi kto pomoc, czarna magia. Mam juz zwrotki od upomnień, co dalej? czy tytuły wysyłam każdemu? jak powinien wyglądać taki tytuł? dodam tylko, że mam juz tą nową wersje sygnity i nawet niewiem czy to prawidłowo funkcjonuje;P bradzo prosz e op pomoc, krok po kroku:) wzór , cokolwiek
tytuł drukujesz x 3
z tym że dwa razy jako kopia tytułu
dwa tytułu w tym jedną kopie ślesz do urzędu skarbowego + pismo czy masz info o dłużniku czy jest czegoś właścicielem
nie wysyłasz tytułu do dłużnika tylko do skarbówki
a jeśli chodzi o program to niestety nie mam jeszcze najnowszej wspaniałej wersji ale bylam na szkoleniu i mówili że nic się nie zmieniło oprócz wyglądu okiem
wiec uprawomocnić musisz decyzje o zwrocie potem wchodzisz w windykację dodajesz osobę w windykacji ( jeśli już jest to tylko dodjaesz mu decyzje o zwrocie )
potem na podstawie tej decyzji wystawiasz tytuł wykonawczy
a czy mogłabys przysłac mi taki Twój wzór tytułu i takiego pisma? oczywiście chodzi MI i o dpodstawy prawne itp zebym wogole wiedziała jak to ma wygladac. masakra boje sie, że cos zle zrobię i to wyjdzie dalej ;( robiłam juz w tej nowej wersji upomnienia i nie różniły sie w sumie niczym od poprzednich. Bardzo dziękuje za odp bo tak myślałam, że słabo będzie z odpowiedziami na mojego posta, ty jednya poświeciłaś mi chwile;) DZIĘKUJE