a jest ktos kto nie wydaje nowych decyzji tylko bazuje na tym co jest napisane w obecnej że od 01.01.2022 kwota świadczenia wynosi tyle ile zostanie ogłoszona
kombinowaliśmy kiedyś, żeby pisać w pierwszej decyzji, że kwota może być waloryzowana corocznie, żeby uniknąć corocznego babrania się z decyzjami i zgodnym zdaniem kilku radców prawnych nie da się. Trzeba rzeźbić co roku...
Hej Tom. Powiem Ci, że my piszemy w decyzji np. tak:
- od 01-10-2021r. do 31-12-2021r. w miesięcznej kwocie 1971,00 (tysiąc dziewięćset siedemdziesiąt jeden złotych 00/100);
- od 01-01-2022r. do 31-10-2024r. do w miesięcznej kwocie ustalonej na dany rok w drodze obwieszczenia ministra właściwego do spraw zabezpieczenia społecznego w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej "Monitor Polski".
To jest decyzja s października 2021r. Tak robi wojewoda oraz SKO. Prawnik nie ma nic przeciwko.
pogratulować, miałem niemal identyczny pomysł nie wypowiadałem się kategorycznie, sam chętnie bym tak robił no ale opór materii prawniczej jest w moim ops w tej kwestii i rzeźbimy niestety corocznie.... nasz wojewoda niestety też co roku rzeźbi podwyżki...
chętnie bym pożyczył tych twoich prawników, bo u mnie SP idzie w setki
Też pracuję na Sygnity. Nie podoba mi się to, że trzeba jakiś lipny nr decyzji nadawać, bo starego nie przyjmie. A decyzji nie będziemy przecież wydawać.
poproszę o hurtowy sposób bo nie chce mi się każdej pojedyńczo zmieniać, ponieważ jutro mamy wypłaty jeszcze pytanko, jeśli ktoś miał przedłużenie z covida robione w 2021r. i wskoczyły nowe kwoty na 2022r., to nie muszę robić ponownej decyzji?.... Czy decyzje z SKO też przedłużacie decyzją z decyzji? czy nadajecie swój numer decyzji, czy ten ich i dopisujecie coś?