Ja podjęłabym jeszcze jedną próbę przeprowadzenie wywiadu z omówieniem zastanej wcześniej sytuacji. Istotne też jest czy są tam osoby zależne od tej pani ( np dzieci).Henryka pisze: ↑05 lut 2025, 9:22Może mi ktoś podpowie co by zrobił w takiej sytuacji. Pracownik socjalny poszedł na wywiad do Pani która złożyła wniosek o pomoc finansową i zastał libację w domu. Było trzech panów, alkohol i jeden z nich ubliżał. Pracownik wyszedł i nie przeprowadził właściwie wywiadu i nie ma podpisu na wywiadzie. Czy można wydać decyzję odmowną i na jaki artykuł się powołać. Bardzo proszę o podpowiedż.
Odmowa wywiadu jest podstawą do wydania decyzji odmownej, ale nie traktowałbym tego jego bezpośrednią odmowę. Też skłaniałbym się ku ponownej próbie przeprowadzenia wywiadu, ewentualnie wysłać wezwanie o wstawieniu się na wywiad w danym terminie w miejscu zamieszkania.Henryka pisze: ↑05 lut 2025, 9:22Może mi ktoś podpowie co by zrobił w takiej sytuacji. Pracownik socjalny poszedł na wywiad do Pani która złożyła wniosek o pomoc finansową i zastał libację w domu. Było trzech panów, alkohol i jeden z nich ubliżał. Pracownik wyszedł i nie przeprowadził właściwie wywiadu i nie ma podpisu na wywiadzie. Czy można wydać decyzję odmowną i na jaki artykuł się powołać. Bardzo proszę o podpowiedż.