Pilna sprawa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 13 lut 2015, 12:15

Elmer pisze:ma prawo brać alimenty na te jedno dziecko.
Nie wpisuje Pana do składu rodziny.
Ludzie mają różne pomysły na życie
a jak ma się do definicji składu rodziny ???? art 2 ust 12 " rodzinie oznacza to odpowiednio następujących członków rodziny: rodziców uprawnionej, małżonka rodzica osoby uprawnionej, osobę z którą rodzic osoby uprawnionej wychowuje wspólne dziecko ......... "

maja jeszcze wspólne dziecko ....

na pewno masz rację ale chciałabym sie dowiedzieć jak to się ma i czy miałeś < lub miałaś > przypadek taki.. bo faktycznie coraz więcej jest takich przypadków wiec dobrze jest już wiedzieć .

Ja z jednej strony bym się wahała a z drugiej ... dzieci nie są winne
tylko że teraz jest tak ze wspólnie prowadza gospodarstwo a mimo tego nadal pobiera FA
Becia2

Napisano: 13 lut 2015, 13:10

Elmer pisze:ma prawo brać alimenty na te jedno dziecko.
Nie wpisuje Pana do składu rodziny.
Ludzie mają różne pomysły na życie
a jak ma sie do definicji skladu rodziny ?????

... " rodzinie- oznacza to odpowiednio następujących członków rodziny: rodziców osoby uprawnionej, małżonka rodzica osoby uprawnionej, osobę z którą rodzic osoby uprawnionej wychowuje wspólnie dziecko ..... "

jak wiemy maja wspólne dzieci :-)

a z drugiej strony pisze ... " do rodziny nie wlicza się: a) ...... B) ........ D) rodzica osoby uprawnionej zobowiązanego tytułem wykonawczym pochodzącym lub zatwierdzonym przez są do alimentów na jej rzecz ....

sorki że tak rozkminiam ale sama jestem ciekawa ....
możesz jeszcze sie wypowiedzieć Elmer?
Becia2

Napisano: 13 lut 2015, 13:19

a myślałam ze wcześniejszy post mi się nie wkleił i az powieliłam pytanie :)
Becia2

Napisano: 13 lut 2015, 16:08

Becia2 No właśnie analizując tą sytuację i ustawę mam dylemat
anna62

Napisano: 13 lut 2015, 16:22

no jak wszystkie dzieci są tego samego chłopa i na jedno ma zasądzone od niego alimenty a razem mieszkają i teraz im się urodziło kolejne dziecko czyli tworzą rodzinę i prowadzą wspólne gospodarstwo domowe ja bym odmówiła świadczeń, a jak jej nie pasuje to niech się sko wypowie w tym temacie
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x