Pilna sprawa
Pilna sprawa
Witam wszystkich bardzo serdecznie i proszę o radę .Od dwóch miesięcy zajmuję się Fa i nie wiem jak to jest .Dziewczyna sprowadziła się na mój teren z innego miasta .Zamieszkuje z chłopakiem i dwoma synami .Okazuje się że w poprzednim miejscu zamieszkania pobierała świadczenia z FA na starszego syna .Teraz urodziła kolejne dziecko ojcem obydwu synów jest ten sam chłopak i nadal chce fundusz na starsze dziecko .Jak postąpić czy należy jej się świadczenie z FA wykazuje że razem mieszkają jego dochody jak postąpić proszę zabierzcie głos w tej sprawie
Re: Pilna sprawa
Oczywiście że się należy tzn. po spełnieniu przesłanek dotyczących kryterium dochodowego i egzekucji. Skład rodziny pan, pani i troje dzieci.
z tego co wiem nie może być ojciec wpisany w skład rodziny bo jest zobowiązany tytułem wykonawczym przez sąd zgodnie z art 2 ust 12dyduda pisze:Oczywiście że się należy tzn. po spełnieniu przesłanek dotyczących kryterium dochodowego i egzekucji. Skład rodziny pan, pani i troje dzieci.
.... no chyba ze się mylę .... może ktoś inny się wypowie ....
bo z drugiej strony ma być tez ojciec wpisany drugiego dziecka ale w tym przypadku on tez jest dłużnikiem .. wiec radziłabym się dowiedzieć u jakiegoś radcy - prawnika
bo moim zdaniem musi mieć tez zasądzone na te drugie dziecko i wtedy może otrzymywać nadal ....
. może ktoś cos się jeszcze wypowie na ten temat???????????
No ale ona nie podaje do składu rodziny ojca starszego syna, na którego ma zasądzone alimenty. W składzie rodziny jest ojciec młodszych dzieci oraz jego dochody. Świadczenia jak najbardziej się należą -nie kombinuj
Elmer zabierz głos w tym temacie zauważyłam że jesteś osobą bardzo kompetentną na tym forum
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
trochę nie rozumiem.
Ona ma dzieci z iloma Panami?
Ona ma dzieci z iloma Panami?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Z jednym tylko na jedno ma zasądzone alimenty i bierze FA a na drugie nie ma zamiaru się ubiegać o alimenty bo są razem
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ma prawo brać alimenty na te jedno dziecko.
Nie wpisuje Pana do składu rodziny.
Ludzie mają różne pomysły na życie
Nie wpisuje Pana do składu rodziny.
Ludzie mają różne pomysły na życie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz Pilna sprawa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
co dalej????
przekazanie TW
wniosek egzekucyjny
Gdzie wysłać wniosek o ściganie?
kiedy uznać za doręczone
skład rodziny
krajowy rejestr karny
Dochodzenie za przestępstwo trwa
Do Elmera
wniosek o umorzenie
jak zobowiązać dłuznika do PUP w sygnity
prokuratura właściwa dla wierzyciela??