pilne ! generacja przelewów bankowych - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 18 sie 2014, 15:09

i pytanie czy ustawiałyście format przesyłu na videotel ? mnie sygnity odpowiedziało, że konfiguracja powinna być wykonana zgodnie z dokumentacją dostawcy oprogramowania. Dzwoniłam do informatyka z banku spółdzielczego i mówił że z ich strony oni nic nie muszą konfigurować że to wina sygnity. Jak to wgrać przecież nie jestem w stanie ręcznie tego wprowadzać !!
anka///

Napisano: 18 sie 2014, 15:14

dla banku spółdzielczego trzeba zmienić format przesyłu na HOME NET1 i zapisać jako domyślny
tomson

Napisano: 19 sie 2014, 8:34

do tomson: czy ustawienie formatu przesyłu na Home Net 1 wystarczy ? a strona kodowa ma zostać na ISO Latin 2 ( 8859-2 ) ? co jeszcze trzeba ustawić proszę pomóżcie !!!
anka///

Napisano: 19 sie 2014, 8:50

anilak pisze:nie wiem czy to rola informatyka czy firmy sygnity. napisałam do nich i czekam na odpowiedź.
co ci napisali z sygnity? wygenerowałam sobie listę i faktycznie jak chciałam zrobić przelew wyskoczyła informacja, że trzeba najpierw zatwierdzić listę wypłat
głupie to jest
wiola29
Stażysta
Od: 15 lut 2011, 9:32
Zajmuję się:

Napisano: 19 sie 2014, 9:49

Informatyk musi zrobić Wam aktualizację na serwerze, bo inaczej nie pójdzie. Wczoraj miałem ten sam problem i po aktualizacji pomogło.
Mario123

Napisano: 19 sie 2014, 10:29

sygnity narobilo bigosu z tymi przelewami a teraz nie wiadomo jak te przelewy poimportować do systemu informatycznego Banku Spółdzielczego . Wczoraj odpisali mi że mam przetestować wszystie 6 dostępnych wersji formatu Videotel " . Dzisiaj próbowałam generować na każdym z 6 formatów videotel i na żadnym z nich nie można przekopiować plików przelewów do banku spółdzielczego co mam zrobić ? Na wideotel podaje brak nazwy kontrahenta. na videotel OD 35 tak samo, na videotel OD 35-1 już w systemie świadczeń rodzinnych nie udaje się pobrać pliku xml, videotel 1 - 6 przelewów odrzuconych ( brak banku odbiorcy),
w videotel 2 tak samo jak wyżej, w videotel V 2 jest informacja niepoprawny format , brak treści . Więc pytam jaki format mam ustawić aby wgrać te przelewy do baku spółdzielczego ktoś wie może ??? Bo chyba pozostanie się zwolnić z pracy i już .
anka///

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x