PILNE POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 22 lip 2014, 12:53

pan otrzymał w m-cu czerwcu jednorazowo wyrównanie zasiłku dla opiekuna wraz z odsetkami, jego córka pobiera zasiłek stały z uwagi na niepełnosprawność. Czy powinnam zweryfikować dochód tzn. otrzymany zasiłek dla opiekuna nie jest większy niż 5 krotnie kwota kryterium dochodowego ale jak doliczę to w czerwcu to przekracza i co byście zrobili, uchylić decyzję?
ja..

Napisano: 22 lip 2014, 13:17

Ale przecież to jest dochód należny za dany okres art.8 ust.12. Za czerwiec doliczasz tylko m-na kwotę m-ną dla opiekuna.
ala1

Napisano: 22 lip 2014, 13:23

ALE MI CHODZI O TO WYRÓWNANIE, DOSTAŁ 2.900 ZŁ JEDNORAZOWO - CZY TO WLICZAM I ?? bO TO CO NA BIEŻACO DOSTAJE TO WIEM ŻE SIĘ LICZY. i wtedy nie przekracza, może dalej brać zasiłek stały, tylko to jednorazowe wyrównanie, plisss.
ja..

Napisano: 22 lip 2014, 13:46

No własnie to wyrównanie rozliczasz za miesiące za które dostał, czyli rozliczasz te 2900 od lipca ub.roku do lipca tego roku. Już jaśniej napisać nie mogę.
ala1

Napisano: 23 lip 2014, 6:27

ala1 żle mówisz, tego dochodu nie rozlicza się wstecz
Ania 2

Napisano: 23 lip 2014, 8:16

Ja bym sie upierała ,że jednak rozliczasz. Jak pisze koleżanka, klient otrzymał wyrównanie za jakiś okres. Więc sama nazwa wyrównanie wskazuje,że ma tu zastosowanie art.8 ust.12 a nie jak wszyscy interpretują art.8 ust.11! Ale każdy ma prawo do własnego zdania.
ala1

Napisano: 23 lip 2014, 12:27

Ala1 ma rację, stosujemy w tym przypadku art. 8ust 12
wwz

Napisano: 23 lip 2014, 21:07

znowu się zgadzam z wwz.... spójrzcie na ustawę o zdo art. 1 lub 2.... zdo przysługuje "za okres".... koniec dyskusji...
Rajski

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x