pan otrzymał w m-cu czerwcu jednorazowo wyrównanie zasiłku dla opiekuna wraz z odsetkami, jego córka pobiera zasiłek stały z uwagi na niepełnosprawność. Czy powinnam zweryfikować dochód tzn. otrzymany zasiłek dla opiekuna nie jest większy niż 5 krotnie kwota kryterium dochodowego ale jak doliczę to w czerwcu to przekracza i co byście zrobili, uchylić decyzję?
ALE MI CHODZI O TO WYRÓWNANIE, DOSTAŁ 2.900 ZŁ JEDNORAZOWO - CZY TO WLICZAM I ?? bO TO CO NA BIEŻACO DOSTAJE TO WIEM ŻE SIĘ LICZY. i wtedy nie przekracza, może dalej brać zasiłek stały, tylko to jednorazowe wyrównanie, plisss.
No własnie to wyrównanie rozliczasz za miesiące za które dostał, czyli rozliczasz te 2900 od lipca ub.roku do lipca tego roku. Już jaśniej napisać nie mogę.
Ja bym sie upierała ,że jednak rozliczasz. Jak pisze koleżanka, klient otrzymał wyrównanie za jakiś okres. Więc sama nazwa wyrównanie wskazuje,że ma tu zastosowanie art.8 ust.12 a nie jak wszyscy interpretują art.8 ust.11! Ale każdy ma prawo do własnego zdania.