Pilne !!!! Proszę o POMOC - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 15 sty 2014, 14:14

Mieszkanka naszej Gminy jest opiekunem prawnym klienta zamieszkującym na terenie miasta. Osoba ta chce starać się o dodatek mieszkaniowy. Kto ten dodatek wypłaca Miasto czy Gmina ? Proszę o pilną odpowiedź. Dziękuję
~Andzia

Napisano: 15 sty 2014, 14:20

to zależy gdzie jest zlokalizowany dany lokal a opiekun prawny tylko może złożyć wniosek w imieniu swojego podopiecznego a nie dostawać za niego dodatku
~małe ww

Napisano: 15 sty 2014, 14:21

Jeszcze chciałabym napomknąć, że owy Pan (mieszkaniec miasta) będzie miał zasiłek stały wypłacany przez gminę jako, że opiekun prawny zamieszkuje na terenie gminy. Ale dodatek mieszkaniowy to zupełnie co innego, nie wiem co mam robić.
~Andzia

Napisano: 15 sty 2014, 14:22

Mieszkanie mieści się na terenie miasta a Pani opiekun prawny mieszka na terenie gminy
~Andzia

Napisano: 15 sty 2014, 14:24

dodatek mieszkaniowy przysługuje na lokal .... dla osoby spełniające wszystkie warunki aby go dostać....
~małe ww

Napisano: 15 sty 2014, 14:26

Ale czy w tym przypadku opiekun prawny ma składać dokumenty za tego pana u nas w gminie czy w mieście ?
~Andzia

Napisano: 15 sty 2014, 14:31

tam gdzie jest położony lokal mieszkalny na który składany jest wniosek.....
~małe ww

Napisano: 15 sty 2014, 14:31

Gmina zapewne będzie musiała przesłać do miasta, więc najlepiej złożyć tam od razu.
~jh

Napisano: 15 sty 2014, 14:32

małe ww i jh dziękuję uprzejmie. Pozdrawiam
~Andzia

Napisano: 15 sty 2014, 15:36

I jest dylemat - ponieważ art. 27 kodeksu cywilnego mówi : \"Miejscem zamieszkania osoby pozostającej pod opieką jest miejsce zamieszkania opiekuna\". I teraz zgłupiałam ech...
~Andzia

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x