podważenie wiarygodności oświadczenia - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 14 sty 2014, 17:52

Witam,
mam krętacza, poszukuję pomysłów na jakich zasadach można byłoby podważyć jego pisemne oświadczenie o dochodach z pracy dorywczej i innych argumentów do odmowy. Rodzina 8 osób, 4 dzieci w wieku szkolnym, 2 pod opieką rodziców. Korzystają z samochodu, nie udało się udowodnić, że jest jedo właścicielem. Samochód nigdzie nie jest zarejestrowany. Dokumenty od pierwszego włąsciciela, który wyrejestrował auto. Główny dochód z świadczeń rodzinnych i jakieś drobne prace. cały dochód 6700 zł. Czy do odmowy można powołać się, że w zmniejszeniu wydatków może skorzystać z czynszu socjalnego.
~jj

Napisano: 14 sty 2014, 22:02

Próbowałaś utrzymać kiedyś 8 osób
~slawko

Napisano: 15 sty 2014, 9:40

ja mam klienta który mając duży dom w stanie surowym, duża czwórka, kilka działek otrzymał mieszkanie socjalne. Dodam jeszcze , ze ów Pan jest pracownikiem w Urzędzie miasta. Samo mieszkanie socjalne o niczym nie świadczy
~kaja

Napisano: 15 sty 2014, 10:02

Zaczynacie dawać mi do myślenia, jednak proszę o rozszerzenie myśli.
~jj

Napisano: 15 sty 2014, 10:45

A jak można skorzystać z czynszu socjalnego
~slawko

Napisano: 15 sty 2014, 10:52

jj ... z doświadczenia powiem że nie warto szukać. Wiem krew zalewa ale... w obecnym stanie prawnym jak nie masz mocnych dowodach i opierasz się tylko na poszlakach i domniemaniu nie masz szans aby obronić decyzji. Ja ruszam tylko wtedy kiedy mam pewny strzał bo tak tylko zranisz rozwścieczysz i będzie na ciebie bo SKO uwali ci decyzję.. ....
Nie bądź pies ogrodnika szkoda nerwów i twojej pracy
~małe ww

Napisano: 15 sty 2014, 13:36

W gminie są czynsze tzw. normalne (zamienne) do umowy o lokal bezterminowe. W przypadku osób o niskich dochodach obowiązujących jak do dodatku mieszkaniowego- istnieje możliwość podpisania umowy o czynsz socjalny na rok czasu. Istnieje mozliwość przedłużania umowy w przypadku niskich dochodów.
~jj

Napisano: 15 sty 2014, 14:07

a czy aby nie jest tak, że czynsze socjalne obowiązują w lokalach o statusie lokali socjalnych. I to gmina wyznacza te lokale najczęściej o obniżonym standardzie dla osób którym je przyznaje (po spełnieniu pewnych warunków oczywiście). I właśnie gmina dopłaca do utrzymania tych lokali - na pewno więcej aniżeli przyznaje dodatków mieszkaniowych. tak wiec z punktu widzenia gminy dużo bardziej korzystnym jest przyznawanie dodatków niż przekwalifikowywania lokali na socjalne i wysokie dopłaty do ich utrzymania.
~slawko

Napisano: 15 sty 2014, 14:12

Zaś w tym przypadku jeżeli dodatek wynosiłby ponad 800 zł
~jj

Napisano: 15 sty 2014, 14:22

tak i tak pójdzie to z kieszeni podatników ... pamiętaj jak masz dowody to możesz odmawiać jak tylko domniemanie lepiej sobie odpuść
~małe ww

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x