Pilne !!!! Proszę o POMOC
Pilne !!!! Proszę o POMOC
Mieszkanka naszej Gminy jest opiekunem prawnym klienta zamieszkującym na terenie miasta. Osoba ta chce starać się o dodatek mieszkaniowy. Kto ten dodatek wypłaca Miasto czy Gmina ? Proszę o pilną odpowiedź. Dziękuję
Re: Pilne !!!! Proszę o POMOC
to zależy gdzie jest zlokalizowany dany lokal a opiekun prawny tylko może złożyć wniosek w imieniu swojego podopiecznego a nie dostawać za niego dodatku
Jeszcze chciałabym napomknąć, że owy Pan (mieszkaniec miasta) będzie miał zasiłek stały wypłacany przez gminę jako, że opiekun prawny zamieszkuje na terenie gminy. Ale dodatek mieszkaniowy to zupełnie co innego, nie wiem co mam robić.
Mieszkanie mieści się na terenie miasta a Pani opiekun prawny mieszka na terenie gminy
dodatek mieszkaniowy przysługuje na lokal .... dla osoby spełniające wszystkie warunki aby go dostać....
Ale czy w tym przypadku opiekun prawny ma składać dokumenty za tego pana u nas w gminie czy w mieście ?
tam gdzie jest położony lokal mieszkalny na który składany jest wniosek.....
Gmina zapewne będzie musiała przesłać do miasta, więc najlepiej złożyć tam od razu.
I jest dylemat - ponieważ art. 27 kodeksu cywilnego mówi : \"Miejscem zamieszkania osoby pozostającej pod opieką jest miejsce zamieszkania opiekuna\". I teraz zgłupiałam ech...
Oprócz Pilne !!!! Proszę o POMOC - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Klasyfikacja budżetowa dodatków energetycznych
DE
program sputnik
NUMER DECYZJI DE
do kiedy-DE
uchylony dm
rodzina wnioskodawcy wyprowadziła się po 3 miesiącach od wydania decyzji
Dodatek energetyczny i Urzad Skarbowy
dodatki
zmiana miejsca zamieszkania
wywiad śodowiskowy