Pilne:składki żołnierza, gdzie? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 01 mar 2016, 15:48

a to nie wszyscy mundurowi płacą składki zdrowotne do ZUS??? mysłalem ze tylko ze społecznym jest podział
masterm

Napisano: 01 mar 2016, 16:27

100% ZUS
Empatia pokazała, że osoby nie ma, wysłane zapytanie do ZUS i przyszła odpowiedź o składkach.
Co do składek ZUS, Empatia jest porażką, chociaż widać światełko w tunelu, jest poprawa.
lennaa

Napisano: 01 mar 2016, 16:29

WBE, ZE-RMSW i BESW dotyczą tylko emerytów i rencistów.
lennaa

Napisano: 03 mar 2016, 12:37

Wojskowe Biuro Emerytalne - zdaje się - obsługuje tylko byłych wojskowych na emeryturze/rencie. Po telefonie do jednej z jednostek wojskowych dostaliśmy kontakt do Wojskowego Oddziału Gospodarczego (właściwego terytorialnie dla naszego obszaru działania). Oni odprowadzają składki na ZUS, więc wystawią też stosowne zaświadczenie.
Problem jest jednak taki, że o ile żołnierz jest niezawodowy, to Empatia zwraca informacje o składce zdrowotnej. Dla żołnierzy zawodowych baza ZUS odpowiada "osoba znaleziona, ale brak danych". A składki trafiają do ZUS - informacja z Wojskowego Oddziału Gospodarczego.
tp
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 03 kwie 2013, 16:41
Zajmuję się:

Napisano: 18 kwie 2016, 13:40

tp pisze:Wojskowe Biuro Emerytalne - zdaje się - obsługuje tylko byłych wojskowych na emeryturze/rencie. Po telefonie do jednej z jednostek wojskowych dostaliśmy kontakt do Wojskowego Oddziału Gospodarczego (właściwego terytorialnie dla naszego obszaru działania). Oni odprowadzają składki na ZUS, więc wystawią też stosowne zaświadczenie.
Problem jest jednak taki, że o ile żołnierz jest niezawodowy, to Empatia zwraca informacje o składce zdrowotnej. Dla żołnierzy zawodowych baza ZUS odpowiada "osoba znaleziona, ale brak danych". A składki trafiają do ZUS - informacja z Wojskowego Oddziału Gospodarczego.
Też taki przypadek mam i z tego co sie dowiedziałam empatia nie widzi danej osoby ponieważ ( tak uzgodniliśmy z panią z ZUS )żołnierz ma tylko składki zdrowotne a bez społecznych dlatego nam nie wykazują ..... jedynie co to chyba trzeba pisać do Jednostki albo do ZUS o zaświadczenie ile było w danym roku odprowadzone składki zdrowotne ... echhhhh ( ja poprosiłam dana osobę o zaświadczenie żeby było szybciej :-)
Becia1

Napisano: 18 kwie 2016, 14:15

Na 100% ZUS pisałam wniosek do najbliższego inspektoratu i dostałam odpowiedź w tamtym tygodniu. Dość szybko chociaż odpowiedz przyszła z oddziału w Poznaniu
elleok

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem