PILNE! zmiana miejsca zamieszkania, a zasiłek stały - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 lip 2014, 11:36

Podopieczny przez pewien okres przebywał w ośrodku dla osób uzależnionych. W dniu 06.07.2014 opuścił ośrodek i telefonicznie wskazał, że obecnie będzie przebywał u dziewczyny w innym województwie, zamierza z nią wziąć ślub i tam planuje swoje dalsze życie...również ośrodek przekazał pismem , że Pan "Jan Kowalski" opuścił go z dniem 06.07.2014r. a jako miejsce pobytu podał adres dziewczyny...
mam dylemat czy moge wszcząć postępowanie i uchylić decyzję z dniem 07.07.2014r. na podstawie samego pisma z ośrodka?! (czy zmiana miejsca zamieszkania wystarczy do tego aby uchylić decyzję? bo przecież tak na dobrą sprawę nie mogę być tego pewna jeśli nie mam oświadczenia Pana Kowalskiego na piśmie)...
aga_ops

Napisano: 15 lip 2014, 13:52

Ja bym zrobiła wszczęcie i wysłała prośbę o wywiad do OPSu w którego rejonie mieszka osoba o przeprowadzenie wywiadu. Na tej podstawie możesz uchylić decyzję.
rrrr

Napisano: 15 lip 2014, 20:31

Słusznie... niech ustalą aktualne miejsce zamieszkania poprzez odebranie oświadczenia o "centrum życiowym"... wtedy trzymałbym się 106 ust. 5.... i uchylił
Rajski

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x