Pisma do wnioskodawców przed dofinansowaniem
Pisma do wnioskodawców przed dofinansowaniem
Na początku roku piszemy do wnioskodawców pisma, że zarząd PFRON jeszcze nie dokonał podziału środków, trzeba czekać, później np., że jeszcze Rada Powiatu nie zatwierdziła. A teraz mam sytuację, że wszystko pozatwierdzane, tylko mnie nie było przez 2 tygodnie, teraz pani dyr, a 30 dni mija niektórym. Co to można teraz napisać?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Pisma do wnioskodawców przed dofinansowaniem
1. kto rozpatruje wnioski, jaki skład komisji?
2. kto zastępuje dyrektora, kiedy nieobecna?
3. 30 dni mija od dnia zatwierdzenia budżetu? i co z tego, miałeś 30 dni na rozpatrzenie od dnia złożenia wniosku, ten termin już dawno Ci minął, więc rozpatrujesz teraz bez zbędnej zwłoki, jak dyrektor jest członkiem komisji i nikt go nie zastępuje, to czekasz aż wróci
2. kto zastępuje dyrektora, kiedy nieobecna?
3. 30 dni mija od dnia zatwierdzenia budżetu? i co z tego, miałeś 30 dni na rozpatrzenie od dnia złożenia wniosku, ten termin już dawno Ci minął, więc rozpatrujesz teraz bez zbędnej zwłoki, jak dyrektor jest członkiem komisji i nikt go nie zastępuje, to czekasz aż wróci
A jak w rozporzadzeniu jest zapis w § 12 ust. 3a. Właściwa jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego rozpatruje wniosek w terminie 30 dni od dnia złożenia kompletnego wniosku. Wniosek o dofinansowanie usług tłumacza języka migowego lub tłumacza-przewodnika rozpatrywany jest niezwłocznie, nie dłużej jednak niż w terminie 7 dni od dnia złożenia kompletnego wniosku.
i
3b. Właściwa jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego informuje wnioskodawcę o sposobie rozpatrzenia wniosku w terminie 7 dni od dnia rozpatrzenia kompletnego wniosku.
to rozpatruję wniosek w ciągu 30 dni, a w ciągu siedmiu dni od rozpatrzenia informuje o tym wnioskodawcę, czy to znaczy ze mam jeszcze czas 7 dni na wysłanie Informacji, czy Wnioskodawca w ciągu tych siedmiu dni ma otrzymać pismo i potwierdzić na zwrotce (żeby data się zgadzała). Jak uważacie?
i
3b. Właściwa jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego informuje wnioskodawcę o sposobie rozpatrzenia wniosku w terminie 7 dni od dnia rozpatrzenia kompletnego wniosku.
to rozpatruję wniosek w ciągu 30 dni, a w ciągu siedmiu dni od rozpatrzenia informuje o tym wnioskodawcę, czy to znaczy ze mam jeszcze czas 7 dni na wysłanie Informacji, czy Wnioskodawca w ciągu tych siedmiu dni ma otrzymać pismo i potwierdzić na zwrotce (żeby data się zgadzała). Jak uważacie?
- Mixi
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Uważam, że to my mamy termin 7 dni na wysłanie pisma, reszta już nie zależy od nas (przecież list może być awizowany i leżeć 2 tyg na poczcie)
- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
My do wniosków w okresie od stycznia do kwietnia do wniosku załączamy oświadczenie :
Uprzedzony o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań zgodnie z art. 233 § 1 k.k., który brzmi: „Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3”.
Oświadczam, że zostałem(am) poinformowany(a), iż:
złożony przeze mnie wniosek o dofinansowanie ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych zostanie rozpatrzony po otrzymaniu przez MOPR w... informacji z PFRON o wysokości środków finansowych przypadających w roku 20…. na realizacje zadań z zakresu rehabilitacji społecznej i zawodowej oraz podjęcia przez Radę Miasta Świnoujście uchwały dotyczącej podziału tych środków,
informację o sposobie rozpatrzenia wniosku otrzymam w ciągu 14 dni od daty podjęcia przez Radę Miasta .... uchwały w sprawie podziału w/w środków finansowych.
Uprzedzony o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań zgodnie z art. 233 § 1 k.k., który brzmi: „Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3”.
Oświadczam, że zostałem(am) poinformowany(a), iż:
złożony przeze mnie wniosek o dofinansowanie ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych zostanie rozpatrzony po otrzymaniu przez MOPR w... informacji z PFRON o wysokości środków finansowych przypadających w roku 20…. na realizacje zadań z zakresu rehabilitacji społecznej i zawodowej oraz podjęcia przez Radę Miasta Świnoujście uchwały dotyczącej podziału tych środków,
informację o sposobie rozpatrzenia wniosku otrzymam w ciągu 14 dni od daty podjęcia przez Radę Miasta .... uchwały w sprawie podziału w/w środków finansowych.
Oprócz Pisma do wnioskodawców przed dofinansowaniem - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
kosztorys
Sport, kultura...
Dofinansowanie PFRON do pieca węglowego z podajnikiem
procedury i instrukcje obiegu dokumentów
Turnusy
Dochód - zasiłek z tytułu choroby zawodowej
OGŁOSZENIE dla niezarejestrowanych użytkowników
bariery architektoniczne - C.O.
rower trójkołowy
Turnusy rehabilitacyjne - obniżenia
miejsce zamieszkania
orzeczenie wydane po zakupie protezy uda