Urząd Miasta i Gminy w ..........
Wydział ................
informuje, że o przyznanie dodatku energetycznego
może ubiegać się osoba:
1) której przyznano dodatek mieszkaniowy w rozumieniu ustawy z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych (Dz. U. z 2013 r. poz. 966),
2) która jest stroną umowy kompleksowej lub umowy sprzedaży energii elektrycznej zawartej z przedsiębiorstwem energetycznym,
3) która zamieszkuje w miejscu dostarczania energii elektrycznej.
Druki wniosku o przyznanie dodatku energetyczny można pobrać w tutejszym wydziale.
Do wniosku należy dołączyć kopię umowy kompleksowej
lub umowy sprzedaży energii elektrycznej.
Wysokość dodatku energetycznego obowiązująca
od dnia 1 stycznia 2014 r. do dnia 30 kwietnia 2014 r. miesięcznie wynosi:
- 11,36 zł dla gospodarstwa domowego 1 osobowego,
- 15,77 zł dla gospodarstwa domowego od 2 do 4 osobowego,
- 18,93 zł dla gospodarstwa domowego 5 i więcej osobowego.
koeżanko gorzatko podziwiam cię naprawde (bez jaj) żeby wszyscy byli tak pracowici i uczynni jak Ty to Polska by była krajem mlekiem i miodem płynącym.....
ale żeby odrazu sobie petentów naganiać .....
choć prawdę mówiąc jak podałaś kwoty to pewnie ich tylko odstraszysz....
na te 18,93.. to sie jeszcze kuszą... zwłaszcza że na konto, ale na te 11... to mi Pani powiedziała, że po 10 zł to ona po urządach biegać nie bedzie...
ja właśnie przygotowuję jakieś 600 upomnień ludkom za niepłacone śmieciochy i tak się zastanawiam , że może im osłodzić życie tym ogłoszeniem o DE...hihihi...
ha!..no właśnie! i teraz ja też mam zagwostkę jak rozwiązać sprawę wypłat, bo jeśli puszczę to kasą to kasjerka już mnie na pewno pożre żywcem, bo już musi kasować \"MOJE\" i wypłacać \"MOJE\" dodatki mieszk.
ale z kolei jak będę robić przelewy ( bo na dodatki dla zarządców robię je osobiście) i przyjdzie mi ich robić miesięcznie kilkaset, bo to się uzbieraza kilka miesięcy to co ja zrobię????
ha!..no właśnie! i teraz ja też mam zagwostkę jak rozwiązać sprawę wypłat, bo jeśli puszczę to kasą to kasjerka już mnie na pewno pożre żywcem, bo już musi kasować \"MOJE\" śmieci i wypłacać \"MOJE\" dodatki mieszk.
ale z kolei jak będę robić przelewy ( bo na dodatki dla zarządców robię je osobiście) i przyjdzie mi ich robić miesięcznie kilkaset, bo to się uzbieraza kilka miesięcy to co ja zrobię????