pisma informujace o dodatku energetycznym - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 04 gru 2013, 14:38

Czy będziecie informować osoby pobierające dodatek mieszkaniowy o możliwości złożenia wniosku na dodatek energetyczny
~Edzia

Napisano: 04 gru 2013, 14:44

ja nie, to parę groszy, a roboty na całe ministerstwo...i jeszcze nikt nic nie wie
~jama

Napisano: 04 gru 2013, 14:44

już wisi u nas na tablicy ogłoszeń informacja:

Urząd Miasta i Gminy w ..........
Wydział ................
informuje, że o przyznanie dodatku energetycznego
może ubiegać się osoba:

1) której przyznano dodatek mieszkaniowy w rozumieniu ustawy z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych (Dz. U. z 2013 r. poz. 966),
2) która jest stroną umowy kompleksowej lub umowy sprzedaży energii elektrycznej zawartej z przedsiębiorstwem energetycznym,
3) która zamieszkuje w miejscu dostarczania energii elektrycznej.

Druki wniosku o przyznanie dodatku energetyczny można pobrać w tutejszym wydziale.
Do wniosku należy dołączyć kopię umowy kompleksowej
lub umowy sprzedaży energii elektrycznej.

Wysokość dodatku energetycznego obowiązująca
od dnia 1 stycznia 2014 r. do dnia 30 kwietnia 2014 r. miesięcznie wynosi:

- 11,36 zł dla gospodarstwa domowego 1 osobowego,
- 15,77 zł dla gospodarstwa domowego od 2 do 4 osobowego,
- 18,93 zł dla gospodarstwa domowego 5 i więcej osobowego.
~gorzatka

Napisano: 04 gru 2013, 14:45

a jednak... obstaję przy 3 warunkach... hihi
~gorzatka

Napisano: 04 gru 2013, 15:05

koeżanko gorzatko podziwiam cię naprawde (bez jaj) żeby wszyscy byli tak pracowici i uczynni jak Ty to Polska by była krajem mlekiem i miodem płynącym.....
ale żeby odrazu sobie petentów naganiać .....
choć prawdę mówiąc jak podałaś kwoty to pewnie ich tylko odstraszysz....
~małe ww

Napisano: 04 gru 2013, 15:12

na te 18,93.. to sie jeszcze kuszą... zwłaszcza że na konto, ale na te 11... to mi Pani powiedziała, że po 10 zł to ona po urządach biegać nie bedzie...
~gorzatka

Napisano: 04 gru 2013, 15:14

małe ww... a gdybys Ty jeszcze widział jak ja szybko potrafię kartofeli na frytki obierać... hi
~gorzatka

Napisano: 04 gru 2013, 15:18

ja właśnie przygotowuję jakieś 600 upomnień ludkom za niepłacone śmieciochy i tak się zastanawiam , że może im osłodzić życie tym ogłoszeniem o DE...hihihi...
~ladybird

Napisano: 04 gru 2013, 15:23

ha!..no właśnie! i teraz ja też mam zagwostkę jak rozwiązać sprawę wypłat, bo jeśli puszczę to kasą to kasjerka już mnie na pewno pożre żywcem, bo już musi kasować \"MOJE\" i wypłacać \"MOJE\" dodatki mieszk.
ale z kolei jak będę robić przelewy ( bo na dodatki dla zarządców robię je osobiście) i przyjdzie mi ich robić miesięcznie kilkaset, bo to się uzbieraza kilka miesięcy to co ja zrobię????
~ladybird

Napisano: 04 gru 2013, 15:23

ha!..no właśnie! i teraz ja też mam zagwostkę jak rozwiązać sprawę wypłat, bo jeśli puszczę to kasą to kasjerka już mnie na pewno pożre żywcem, bo już musi kasować \"MOJE\" śmieci i wypłacać \"MOJE\" dodatki mieszk.
ale z kolei jak będę robić przelewy ( bo na dodatki dla zarządców robię je osobiście) i przyjdzie mi ich robić miesięcznie kilkaset, bo to się uzbieraza kilka miesięcy to co ja zrobię????
~ladybird

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x