ten straszący dodatek E - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 04 gru 2013, 11:49

Proszę powiedzcie mi:
co to znaczy UMOWA KOMPLEKSOWA (art. 5 d)- bo nie wiem co ludziom mówić
- Bajor na szkoleniu mówił że wypłata dodatku energ. ludziom to żaden problem bo wnioskodawcy jak jeden mąż mają sami z siebie napisać prośbę o przekazywanie go wraz z D.M. na konto zarządy lokali - czy Wy tak samo będziecie robić?
~magda

Napisano: 04 gru 2013, 11:58

umowa kompleksowa to jest umowa na prąd + kabel a umowa sprzedaży to tylko prąd
ps. wszystko będzie zależne od oprogramowania czy będzie taka możliwość..... oczywiście zgadzam się z Bajorem to jest kasa wnioskodawcy i może zrobić co z nią zechce
~małe ww

Napisano: 04 gru 2013, 12:09

A czemu kur.. DE ma iść na konto zarządcy lokalu? Jak już to chyba na energetykę? DE ma być wypłacany do 10 każdego miesiąca wnioskodawcy a ten może sobie zrobić z tą ogromną kasą co mu się żywnie podoba. Jak będzie musiał dojechać do kasy to pewnie wystarczy na bilety i bułkę.
~Adam

Napisano: 04 gru 2013, 12:10

dziękuję bardzo małe ww.
Jeszcze mnie nurtuje problem m-ca złożeia, m-ca przyznania i okresu przyznania de.
W tym momencie zgadzam się ze szkolącym, że miesiąc złożenia wniosku równy jest miesiącem przyzyania de oraz że pierwsze dec. de przyznaje się na 4 m-ca a następny 12 m-cy. Ale ludzie na formum różnie mówią i jak wypłacić dodatek 31 stycznia dla człowieka który złożył wniosek w tej sprawie włacie 31 stycznia?
~magda

Napisano: 04 gru 2013, 12:13

nie wiem czemu, ale jak padło pytanie dlaczenie ne na konto energetyków, to poinformowano że energetyty nie będą chcieli takiego zamieszania
~magda

Napisano: 04 gru 2013, 12:20

magda co do terminu przyznania i okresu na ile miesięcy to my wszyscy jedziemy na tym samym wózku ;) jedni piszą o 4 miesiącach inni o czasie trwania dm a jeszce ini o całym roku........ zależy na jakim szkoleniu kto gdzie był......
powiem prosto CH.G.W. (sktót można według potrzeb i uznania)
~małe ww

Napisano: 04 gru 2013, 12:22

powiem jedno jak przepis szczególny czyli ta ustawa o zmianioe ustawy nie precyzuje tematu to bierzemy pod uwagę przepis ogólny czyli KPA wydawanie decyzji.....
poprzez analogie dodatek mieszkaniowy kiedyś przyznawaliśmy na miesiąc w którym był złożony wniosek potem zmieniono na tak jak jest teraz i w tej ustawie jest odnośnik że wykonujemy nieprawomocną decyzję tu zaś tego nie ma
~małe ww

Napisano: 04 gru 2013, 14:04

małe ww a możesz podać konkrety tzn. konkretny artykuł kpa
~bulwa

Napisano: 04 gru 2013, 14:44

ależ proszę bula i oto art KPA
Art.108.§1.Decyzji, od której służy odwołanie, może być nadany rygor natychmiastowej wykonalności, gdy jest to niezbędne ze względu na ochronę zdrowia lub życia ludzkiego albo dla zabezpieczenia gospodarstwa narodowego przed ciężkimi stratami bądź też ze względu na inny interes społeczny lub wyjątkowo ważny interes strony. W tym ostatnim przypadku organ administracji publicznej może w drodze postanowienia zażądać od strony stosownego zabezpieczenia.
§2.Rygor natychmiastowej wykonalności może być nadany decyzji również po jej wydaniu. W tym przypadku organ wydaje postanowienie, na które służy stronie zażalenie.

No i mam pytanie jaki jest tu wyjątkowo ważny interes strony . z podkreśleniem WYJĄTKOWO.... bo wysokość DE jest wyjątkowo niska
~małe ww

Napisano: 04 gru 2013, 14:50

W życiu bym nie pomyślała, że ktoś może na takiej podstawie przyznać dodatek mieszkaniowy od miesiąca w którym złożył wniosek ...
~bulwa

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x