czy ktos ma może wzór pisma do komornika o ustalenie miejsca zamieszkania dłuznika bo si ę wyprowadził i nie mieszka tam gdzie komornik wskazał i na jeki art sie powołać???
ja wysłałam wniosek o udostępnienie danych do urzędu miasta - ewidencja ludności, aby mi podali aktualny adres, a do komornika tylko informację, że nie zamieszkuje(wyprowadził się) z adresu który podał komornik
Zgodnie z art. 3 ust. 7 Ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz.U. nr 192, poz. 1378) Urząd Gminy informuje, że dłużnik alimentacyjny Pan …PESEL… nie mieszka pod wskazanym przez Pana adresem tj. ….. Nadmienia się, że korespondencja wysłana na w/w adres została zwrócona z adnotacją - adresat wyprowadził się.
Na podstawie art.26 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym
do alimentów(Dz. U. Nr.192 poz.138 pozn. zm.) oraz art.1086 § 1 ustawy z dnia 17 listopada 1964r. Kpc ( Dz. U. Nr 43 poz.296 z poz. zm.) Urząd Gminy zwraca się z prośbą o ustalenie obecnego miejsca zamieszkania dłużnika alimentacyjnego Pana …..
W związku z powyższym zwracamy się z prośbą o podjęcie odpowiednich działań i udzielenie nam informacji.