Ja mam informację że dłużnik jest w ZK od OWD, ale w tym piśmie nie ma od kiedy do kiedy tam jest i nie wiem gdzie wysłać decyzję żądającą zwrotu dla dłużnika
tylko niektóre zk i aś odpisują... jak mam podejrzenie czy przesłankę to daje pismo do w-awy do Krajowego Rejestru Karnego oni piszą kto gdzie od kiedy do kiedy tylko że mają swój szablon: https://www.ms.gov.pl/krk/krk.php#formularze_krk .....Formularz „Zapytanie o udzielenie informacji o osobie ...... nie trzeba wszystkiego wpisywać
trochę ułatwia bo nie szukasz zioma po OPSach i wiesz kiedy można ruszyć z całą administro-biurokracją na nowo
Ja napisałam tak i dostałam odpowiedz z Zakładu Karnego.
............, dnia 16.03.2009 r.
NR: FA...............
Zakład Karny
w ........
ul. ...............
6.................
Zgodnie z art. 4 i art. 5 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym
do alimentów ( Dz. U. Nr 192, poz. 1378 z późn. zm. ), Burmistrz ......... zwraca się z uprzejmą prośbą o podanie poniższych informacji dotyczących:
Pana: ........ ur. ........r. w .........,
zameldowany: .........., ul. Wesoła .
- datę początkową i końcową okresu odbywania kary przez skazanego,
- czy skazany był lub jest zatrudniony odpłatnie,
- czy istnieje możliwość zatrudnienia go odpłatnie w trakcie odbywania kary
Powyższa informacja jest niezbędna do dalszego prowadzenia postępowania wobec dłużnika alimentacyjnego.
...............................................................
(Pieczęć i podpis osoby uprawnionej)
opłaty nie wnosimy.Ja jak pisałam do ZK to występowałam z wnioskiem o udostępnienie danych osobowych.
W zasadzie obowiązkiem komornika jest ustalenie miejsca pobytu i poinformowanie nas o tym-Kc art. 1086
Ale wiedza pod jakim adresem przebywa ułatwia trochę sprawę w postępowaniu.Chociaż z drugiej strony jak ustaliliśmy już jakimś cudem tego przedstawiciela do spraw doręczeń to postępowanie kończy sie na dostarczeniu decyzji.
Czy ktoś z was występował już do sądu z tą sprawa,chodzi mi o przedstawiciela dla osoby nieznanej z miejsca pobytu ?