pismo do ZK o zbadanie sytuacji dłużnika - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 lis 2010, 15:17

do kogo kieruje się takie pismo, dłużnik zwrócił się z wnioskiem o rozłożenie na raty, muszę zbadać sytuację.
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 29 lis 2010, 10:50

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w ..... działając na podstawie art. 2 ust. 3, art. 4 ust. 5 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2009r., Nr 1, poz. 7 z późn. zm.), art. 29 ust. 1 i ust 4 ustawy z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002r. Nr 101poz. 926 z późn. zm.) zwraca się z prośbą o podanie poniższych danych dotyczących dłużnika alimentacyjnego Pana ........... zam. ...................
1. Datę początkową i końcową okresu odbywania kary przez skazanego,
2. Czy skazany jest lub był zatrudniony odpłatnie,
3. Czy istnieje możliwość zatrudnienia skazanego odpłatnie w trakcie odbywania kary,
4. W przypadku braku zatrudnienia przez w/w proszę o podanie przyczyny braku aktywizacji skazanego.
5. Stan zdrowia skazanego,

Zgodnie z art. 2 ust. 3 w/w ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów - dłużnikiem alimentacyjnym jest osoba zobowiązana do alimentów na podstawie tytułu wykonawczego, przeciwko której egzekucja okazała się bezskuteczna.

Powyższe informacje są nam niezbędne do dalszego prowadzenia postępowania wobec dłużnika alimentacyjnego.
~Gosia

Napisano: 01 gru 2010, 11:53

zmieniła się ustawa o służbie więziennej i od sierpnia maja tam specjalny wzór. podałam go na forum funduszu. Na podany powyżej wzór pisma z którego również skorzystałam otzrymałam własnie informację , że mogę zapytania składac tylko i wyłącznie na specjalnym druku zgodnym z ich ustawą.
~kala

Napisano: 03 gru 2010, 12:31

kala a możesz jeszcze raz wrzucić takie pismo????
~gg

Napisano: 03 gru 2010, 17:24

OŚWIADCZENIE O SYTUACJI DOCHODOWEJ I RODZINNEJ
(Uzupełnienie do wniosku o umorzenie*, odroczenie*, rozłożenie na raty* należności z tytułu świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej )

Ja, niżej podpisany…….............................................................................................................................
(imię i nazwisko)

Zamieszkały .....................................................................................................................................................
(adres)

Seria i nr dowodu osobistego , PESEL

.....................................................................................................................................................

Oświadczam, że:

1. Moja sytuacja rodzinna przedstawia się następująco:
- na moim utrzymaniu pozostają ……………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………..
(imię i nazwisko osoby pozostającej na utrzymaniu, data urodzenia, stan cywilny,
stopień pokrewieństwa)

2. Sytuacja dochodowa:
- pracuje / nie pracuje zawodowo *………………………………………………..........
(adres pracodawcy)
- pobieram rentę / emeryturę *…………………………………………………………..
(rodzaj i wysokość świadczenia)
- korzystam ze świadczeń pieniężnych z pomocy społecznej lub innej jednostki
organizacyjnej …......................................................................................................................................
(adres)
- jestem bezrobotny zarejestrowany / nie zarejestrowany * w Powiatowym Urzędzie
Pracy (dołączyć zaświadczenie z Urzędu Pracy)
…………………………………………………………………………………………
- prowadzę działalność gospodarczą…………………………………………………….
(rodzaj, siedziba, przeciętny miesięczny dochód z ostatnich 3 miesięcy)
- jestem rolnikiem ………………………………………………………………………
(powierzchnia gospodarstwa w ha przeliczeniowych)

3. Informacja o stanie zdrowia:
- niepełnosprawność ……………………………………………………………………
(rodzaj i stopień niepełnosprawności, termin ważności orzeczenia, dołączyć kopię orzeczenia)
- inne problemy zdrowotne
.......................................................................................................................................

4. Inne dodatkowe informacje..............................................................................................

5. Ponoszone wydatki (rodzaj, wysokość)…………………………………………………

Oświadczam, że znana jest mi treść art. 233 § 1 Kodeksu karnego, zgodnie z którym kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

......................................,dnia...................... ..................................................................
(podpis osoby składającej oświadczenie)

* niepotrzebne skreślić
~Iza

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x