pismo Marszałka - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 sty 2017, 14:29

dostaliśmy pismo od marszałka,że nie mają zastosowania przepisy o koordynacji systemów, ponadto wszyscy członkowie przebywają poza granicami POlski----to co mam zrobić? należy się czy nie należy? i na jaki artykuł się powołać przy wydawaniu decyzji?????
swieza(K)
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 02 wrz 2016, 8:39
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2017, 14:31

Odmowa na podstawie art. 1 ust. 3
pilotka

Napisano: 13 sty 2017, 14:34

a czekam na jakaś decyzje czy coś innego jeszcze od marszałka , czy mogę wydawać od razu, po takim piśmie?????
swieza(K)
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 02 wrz 2016, 8:39
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2017, 14:37

nie zachodzi koordynacja więc to ty wydajesz decyzje.
nic wiecej marszałek nie wyda.
ty -decyzja odmowna.
together

Napisano: 13 sty 2017, 15:33

jeżeli napisali Ci że ty jesteś organem właściwym to odmowa art.1 ust. 2 i 3
Gość

Napisano: 16 sty 2017, 14:47

A ja Ci powiem tak- marszałek wysłał do nas pismo w którym napisał w jakim okresie nie maja zastosowania przepisy o koordynacji i oryginal wniosku . Za dwa tygodnie decyzja marszałka że 500 + sie należny od kwietnia cała rodzina przebywa w Hiszpani od 2015 roku my mamy płacić. I takie kwiatki
sajowa

Napisano: 16 sty 2017, 15:17

stop! juz nawet mniej ważne czy oni mieszkają w Polsce czy też w Hiszpanii... ale chociażby artykuł mówiący o wypłacaniu.... ze względu na miejsce zamieszkania?
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2017, 15:36

kosmopatka pisze:stop! juz nawet mniej ważne czy oni mieszkają w Polsce czy też w Hiszpanii... ale chociażby artykuł mówiący o wypłacaniu.... ze względu na miejsce zamieszkania?

A nie jest to dla Ciebie dziwne że cała rodzina mieszka w Hiszpanii a nalezy im się 500+ ??? :?
W decyzji my jesteśmy wskazani jako instytucja właściwa do wypłaty
sajowa

Napisano: 16 sty 2017, 15:46

nie można byłoby skontaktować się z rops i zapytać na jakiej podstawie wydali taką decyzję?

kiedy miałam pierwszy taki przypadek, zadzwoniłam do rops z zapytaniem czy powinnam przesłać do nich wniosek czy też sama wydać decyzję. babka od razu powiedziała że w przypadku tym nie należy się świadczenie i my powinniśmy wydać decyzję.
facet zjechał wtedy na urlop do polski. nie źle się pluł... groził że się odwoła bo jego koledzy ktorzy mieszkają poza granicami otrzymali świadczenia. ale dał sobie spokój :roll:
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2017, 16:49

kosmopatka pisze:nie można byłoby skontaktować się z rops i zapytać na jakiej podstawie wydali taką decyzję?

kiedy miałam pierwszy taki przypadek, zadzwoniłam do rops z zapytaniem czy powinnam przesłać do nich wniosek czy też sama wydać decyzję. babka od razu powiedziała że w przypadku tym nie należy się świadczenie i my powinniśmy wydać decyzję.
facet zjechał wtedy na urlop do polski. nie źle się pluł... groził że się odwoła bo jego koledzy ktorzy mieszkają poza granicami otrzymali świadczenia. ale dał sobie spokój :roll:
Ja też chciałam dac odmowę na start ale kierownik kazal wysłac do ROPS.
Do MCPS nie da sie dodzwonić ;(
sajowa

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x