Pismo Minister Rafalskiej do Wójtów, Prezydentów, Burmistrzó
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Pismo Minister Rafalskiej do Wójtów, Prezydentów, Burmis
to teraz policz Iks ile oni wyciągają z tego a ile ty. Przecież ty masz kolosalną kasę, po każdym przelewie nie wiesz już w jaką spółkę skarbu państwa inwestować.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja się właśnie zastanawiam gdzie ta kasa co miesiąc wsiąka i ucieka. Pół bańki kosztów obsługi na rok ma nasza sekcja, 42 tysie miesięcznie. Nasze wypłaty z kosztami pracodawcy to maks 15 tysi. Wychodzi na to, że zużywamy tonerów i papierów + poczta i prąd na 27 tysięcy miesięczniede Charette pisze:to teraz policz Iks ile oni wyciągają z tego a ile ty. Przecież ty masz kolosalną kasę, po każdym przelewie nie wiesz już w jaką spółkę skarbu państwa inwestować.

Walka z wiatrakami since 1998.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jak masz 15 tys na wynagrodzenia 2 osób nawet z pochodnymi to nie widzę większych powodów do marudzenia, iks. Podejrzewam, że tamte 3 osoby też mają łącznie 15 tyś brutto brutto.Iks pisze:Ja się właśnie zastanawiam gdzie ta kasa co miesiąc wsiąka i ucieka. Pół bańki kosztów obsługi na rok ma nasza sekcja, 42 tysie miesięcznie. Nasze wypłaty z kosztami pracodawcy to maks 15 tysi. Wychodzi na to, że zużywamy tonerów i papierów + poczta i prąd na 27 tysięcy miesięczniede Charette pisze:to teraz policz Iks ile oni wyciągają z tego a ile ty. Przecież ty masz kolosalną kasę, po każdym przelewie nie wiesz już w jaką spółkę skarbu państwa inwestować.Jestem przekonany, że to prawda.
A co do reszty kasy, to wiesz, koszty się zawsze znajdą. Szef/szefowa sprawuje nadzór merytoryczny, główna księgowa finansowy, kasjer ma zwiększony zakres pracy, ba koszty sprzątaczki też pójdą z 500 plus, bo Ci Wasi klienci nadepczą.

O prądzie zużytym na siedzenie na forum nędzy i niekompetencji nie wspomnę.

"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- Paula
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
IKS to nie dziwię się że tak gonisz pracę jak 15 tysi na dwóch pracowników to same Wasze wypłaty z kosztami pracodawcy 

- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
2 osoby + kierownik działu. W strukturze są 4 etaty urzędnicze i kierownik. Dwa etaty urzędnicze zostały w zeszłym roku "zamienione" na pomoce administracyjne bo nie trzeba wtedy robić konkursów żeby kogoś zatrudnić, ale w tym roku obie pomoce w ciąży na zwolnieniu, więc zostaliśmy we dwójkę i kierownik nam pomaga jak może. Założyłem te 15 bo nie wiem ile zarabia mój kierownik, zakładam, że więcej ode mnie ale, że każdy z nas się w tych 5 tysiącach zamknie łącznie z kosztami pracodawcy - co nie oznacza, że każdy z nas ma średnią krajową brutto.kronos79 pisze:Jak masz 15 tys na wynagrodzenia 2 osób nawet z pochodnymi to nie widzę większych powodów do marudzenia, iks.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
Kierownik powinien składać oświadczenie w gminie o dochodach brutto, wiec wystarczy wejść na nip urzędu gminy i sprawdzić;)
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500+
- Kontakt:
Czytając całe forum odnośnie 500+ mam wrażenie, że włodarze miast i gmin, dyrektorzy OPS w skali całego, kraju zwracają kolosalne sumy pieniędzy do Warszawy z dotacji celowych, a Warszawa to chyba udaje, że jest ślepa.
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Może właśnie chodzi o to, że nie zwracają, w sprawozdaniach potwierdzają wydatki, a de facto kasa nie trafia tam gdzie powinna? 

- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Przecież nie od dziś wiadomo, że OPSy korzystają z pieniędzy z zadań zleconych w taki sposób, że fundują nowe sprzęty dla pracowników socjalnych. Koleżanka, która prowadzi ZR ma wg kwitów 5 niszczarek i 3 komputery
. W tamtym roku OPS zakupił na nasz koszt 8 pen drive (teoretycznie na 2 osoby a w praktyce poszło dla wszystkich).

- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Sprzęt jak sprzęt, ale pewnie równie częste są sytuacje, że z tych pieniędzy finansowane są etaty i dodatki osób które ze świadczeniami nie mają NIC wspólnego, albo mają tylko teoretycznie.
Oprócz Pismo Minister Rafalskiej do Wójtów, Prezydentów, Burmistrzó - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Alimenty w 2016 na dziecko którego nie ma w składzie rodziny
Panie Tomku Empatia i MF pomocy
Od kiedy brać pod uwagę alimenty
Empatia - Ministerstwo Finansów
czy separacje traktujecie jako rozwód
czy mozna zmienic date rejestracji???
podatek należny od dochodu z emaptii
dzieci w pogotowiu opiekuńczym
uchylenie od października we wrzesniu? Można
czy Tom..dzielicie 500 jak pierwsze dziecko kończy 18 lat...
Ma ktoś może wzór wezwania do uzupełnienia wniosku i wyznac
dochód z tytyłu dodatkowego wynagrodzenia tj.13-tki
(!!) Wycofanie publikacji formularza Liczba wniosków i decyz
Dzierżawa gospodarstwa rolnego
Dochód z tytułu odszkodowania
wniosek na drugie dziecko a brak ojca w skłądzie rodziny