Pismo Minister Rafalskiej do Wójtów, Prezydentów, Burmistrzó

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Re: Pismo Minister Rafalskiej do Wójtów, Prezydentów, Burmis

Post autor: heiland »

U mnie tak jest, czy to dodatki pieniężne dla pracowników którzy nic nie mają z naszymi świadczeniami wspólnego, czy wyposażenie a nawet oczywiście sprzęt.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

A kontrola nie wie o co chodzi, albo udaje że nie wie co chodzi? Skąd ja to znam :D U nas w tym roku laptop zakupiony dla kogoś_bardzo_ważnego położono przy stanowisku wyposażonym w normalny komputer, po czym przekonano kontrolującą, że ten laptop jest używany przez tego samego pracownika który używa stacjonarnego komputera kiedy "jest więcej osób" - znaczy jedna osoba robi symultanicznie na dwóch systemach dwa wnioski - i wyjaśnienia zostały przyjęte. XD
Walka z wiatrakami since 1998.
Bizon
Praktykant
Zajmuję się: 500+
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Czyli kontrolę nie będzie obchodzić, że pracownicy obsługujący 500+ mają podstawę wynagrodzenia w wysokości 2200 zł.brutto mimo, że OPS wypłaca ponad 1 700 000 zł. miesięcznie
Awatar użytkownika
Diana
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Diana »

Kto pisze wyjaśnienia, że wydał "tak haniebnie mało decyzji"?
Dostaliście maila?
Jak kulturalnie odpisać, że mam zapierdziel po pachy i naprawdę brak było czasu do tej pory.
Jestem kompletnie sama do wszystkiego. Sama przyjęłam ludzi, sprawozdania, potem wklepałam uzyski, sprawozdania, niezgłoszone w czas uzyski, uchylenia, sprawozdania, zwroty NP, sprawozdania, i tak qqrrwwaa w kółko.
A pisma z ministerstwa o "należytym wynagradzaniu" były jakoś zupełnie pomijane. Tylko teraz ochrzan i wyjaśnienia skrobać, zamiast pisać te Decyzje. Nie zapominać o sprawozdaniu :(
ODPOWIEDZ