pismo na policję
pismo na policję
Może pisał ktoś na policję pismo z prośbą o sprawdzenie czy dłużnik mieszka pod podanym adresem?. Jak to napisać i na co się powołać?
Re: pismo na policję
przyłączam się do pytania doroty, też musze napisać takie pismo
Posterunek Policji w ...
ul. ...
Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w ... zwraca się z prośbą o sprawdzenie, czy Pan ... PESEL ..., przebywa pod adresem: ...
Powyższa informacja jest potrzebna w celu przeprowadzenia postępowania wobec dłużnika alimentacyjnego Pana ..., przewidzianego ustawą z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity: Dz. U. z 2009r. Nr 1 poz. 7 z późn. zm.).
Odpowiedź proszę przesłać na adres:
...
ul. ...
Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w ... zwraca się z prośbą o sprawdzenie, czy Pan ... PESEL ..., przebywa pod adresem: ...
Powyższa informacja jest potrzebna w celu przeprowadzenia postępowania wobec dłużnika alimentacyjnego Pana ..., przewidzianego ustawą z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity: Dz. U. z 2009r. Nr 1 poz. 7 z późn. zm.).
Odpowiedź proszę przesłać na adres:
...
policja to nie goniec; pracownik niech sam pojedzie i sprawdzi, jak ma upoważnienie do przeprowadzania wywiadów to nie jest powiedziane że ma to robić w biurze - więc może w domu dłużnika
Jeśli dłużnik z terenu swojej gminy nie odbiera pism to trzeba ruszyć samemu a nie wyręczać się kimś.
Zresztą na zwrotkach listonosz pisze jeśli list nie doręczony to dlaczego ? ( np. adresat jest nieobecny lub adresat nie mieszka pod w/w adresem ( przynajmniej u nas listonosz taką adnotację robi)
Ciekawe czy gdyby tobie albo koleżance - pracownikowi socjalnemu inny UG, UM czy OPS zlecił takie sprawdzenie to jaka byłaby reakcja? Policja jeśli odp. to ze zwykłej życzliwości, ale obowiązku nie ma.

Zresztą na zwrotkach listonosz pisze jeśli list nie doręczony to dlaczego ? ( np. adresat jest nieobecny lub adresat nie mieszka pod w/w adresem ( przynajmniej u nas listonosz taką adnotację robi)
Ciekawe czy gdyby tobie albo koleżance - pracownikowi socjalnemu inny UG, UM czy OPS zlecił takie sprawdzenie to jaka byłaby reakcja? Policja jeśli odp. to ze zwykłej życzliwości, ale obowiązku nie ma.
jak luna
ludzie najlepiej to aby inni zrobili to co ja powinienem. Najlepiej wysłac pismo i czekac. Jak nie odbierze to inni mają problem, nie ja.
W takich przypadkach jade sama na wywiad, pytam sąsiadów, zawsze coś ciekawego powiedza. A policja niech łapue bandytów a nie ugania sie za waszymi dłużnikami
ludzie najlepiej to aby inni zrobili to co ja powinienem. Najlepiej wysłac pismo i czekac. Jak nie odbierze to inni mają problem, nie ja.
W takich przypadkach jade sama na wywiad, pytam sąsiadów, zawsze coś ciekawego powiedza. A policja niech łapue bandytów a nie ugania sie za waszymi dłużnikami
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia socjalne
- Kontakt:
A do tych wywiadów macie jakieś specjalne upoważnienia?
prac. socjalny ma uprawnienia do przeprowadzania wywiadów w związku z ubieganiem się petenta o przyznanie świadczeń z pomocy społecznej
a pracownik świadczeń rodz. czy funduszu nie ma uprawnień do \"włażenia\" ludziom do domów
a pracownik świadczeń rodz. czy funduszu nie ma uprawnień do \"włażenia\" ludziom do domów
ja wysyłam pismo o ustalenie adresu jeśli pod wskazanym nie podejmuje korespondencji
Oprócz pismo na policję - Wzory pism przeczytaj również:
brak współpracy klientów
jak zwolnić z opłaty sądowj mieszkańca DPS-u
proszę o wzór postanowienia prostującego błąd pisarski.dziękuje
jaka decyzja
łączenie tytułow wykonawczych
dot.uzasadnienia zas. celowego na zakup żywności z dożywiania
wniosek o udostepnienie danych
podwyzka alimentow
wniosek o ustalenie przedstawiciela do odbierania korespodencji
samotne
uchylenie dec. - nowy tatuś