Cześć! Pani złożyła wniosek na czyste powietrze oświadczając, że tworzy gospodarstwo jednoosobowe. Dziś otrzymałam pismo z WFOŚiGW: z dokumentów przedłożonych do funduszu wynika, że pod tym adresem zamieszkują także Pan x i Pani Y. Wobec powyższych okoliczności Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska zwraca się z prośbą o ponowną weryfikację danych zawartych w ww. zaświadczenie oraz potwierdzenie jego treści w oparciu o bazy danych dostępnych Gminie (deklaracje dotyczące odpadów itp?
Co powinnam odpisać? przecież działając na podstawie ustawy o świadczeniach rodzinnych nie weryfikuje osób w odpadach itp...
pismo z funduszu ochrony środowiska w sprawie czystego powietrza
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Zr, sw
- Kontakt:
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Re: pismo z funduszu ochrony środowiska w sprawie czystego powietrza
To, że nie weryfikujesz to nie znaczy, że nie masz do tego prawa na upartego.
Ja bym grzecznie im odpisał, że proszę o podanie postawy prawnej do takiej weryfikacji, gdyż obecnie żadne postępowanie w sprawie wydania zaświadczenia względem tej osoby nie jest prowadzone. Mój organ może przetwarzać dane ale w trakcie prowadzonego postępowania a nie po jego zakończeniu. Jeżeli ich organ ma wątpliwości co do złożonych oświadczeń do wniosku można złożyć wniosek do prokuratury.
Ja bym grzecznie im odpisał, że proszę o podanie postawy prawnej do takiej weryfikacji, gdyż obecnie żadne postępowanie w sprawie wydania zaświadczenia względem tej osoby nie jest prowadzone. Mój organ może przetwarzać dane ale w trakcie prowadzonego postępowania a nie po jego zakończeniu. Jeżeli ich organ ma wątpliwości co do złożonych oświadczeń do wniosku można złożyć wniosek do prokuratury.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: pismo z funduszu ochrony środowiska w sprawie czystego powietrza
o to to... my coś takiego napisaliśmy. Że opieramy się na złożonym wniosku i dołączonych dokumentach, nie mamy aktualnie podstaw prawnych ani narzędzi do weryfikacji a jak uważają, że osoba ściemnia to mogą pisać do prok.Szarak pisze: 31 paź 2023, 14:53 Jeżeli ich organ ma wątpliwości co do złożonych oświadczeń do wniosku można złożyć wniosek do prokuratury.
Oprócz pismo z funduszu ochrony środowiska w sprawie czystego powietrza - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
rodzinne na nieletnia - nieletnia ma swoje dziecko
dochód z dzierżawy do czystego powietrza
Tom pomocy !!!
dochód z dzierżawy do czystego powietrza
czy liczyć ciągłość
ŚP odwołanie, korekta pisma ZUS
zgon podopiecznego po wypłacie ŚP
Zmiana zł-zł na całość
Dwie umowy zlecenie u jednego pracodawcy - Świadczenia rodzinne
osoba zamężna - czy podaje męża do składu rodziny gdy są zasądzone alimenty
Dwie umowy zlecenie u jednego pracodawcy
Przejście z pełnych kwot na zł za zł a dodatek RRszkolnego