pismo z osrodka wychowawczego iż matka nie płaci za wyżyweni
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500
- Kontakt:
pismo z osrodka wychowawczego iż matka nie płaci za wyżyweni
dostałam pismo z osrodka wychowawczego iz matka nie płaci za wyzywnienie dziecka w zwiazku z czym zwracaja sie do nas o przerprowadzenie wywiadu czy srodki sa wydawane zgodnie z przeznaczeniem, czy nie sa marnotawione jesli tak to zeby przekazywac na konto osrodka, poszła pomoc społeczna nikogo nie zastała i co teraz??
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: pismo z osrodka wychowawczego iż matka nie płaci za wyży
Jakieś dziwne procedury macie...
Kto prowadzi sprawą TY czy pracownik socjalny ?
Jeżeli pracownik socjalny to czekasz aż zgłosi do Ciebie marnotrawienie środków i wtedy podejmiesz czynności: wszczęcie post./decyzje o rzeczówce.Nie będziesz chyba uczyć pracownika socjal . jak skutecznie odnaleźć rodzinę i przeprowadzić wywiad.
Jeżeli TY - to powinnaś zrobić wszczęcie postępowania, wezwać stronę do złożenia wyjaśnień/zlecić wywiad prac. socjalnemu.... decyzja o rzeczówce albo umorzenie postępowania.
Kto prowadzi sprawą TY czy pracownik socjalny ?
Jeżeli pracownik socjalny to czekasz aż zgłosi do Ciebie marnotrawienie środków i wtedy podejmiesz czynności: wszczęcie post./decyzje o rzeczówce.Nie będziesz chyba uczyć pracownika socjal . jak skutecznie odnaleźć rodzinę i przeprowadzić wywiad.
Jeżeli TY - to powinnaś zrobić wszczęcie postępowania, wezwać stronę do złożenia wyjaśnień/zlecić wywiad prac. socjalnemu.... decyzja o rzeczówce albo umorzenie postępowania.
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Równie dobrze to może być wniosek do pomocy społ. o opłacenie dziecku wyżywienia
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500
- Kontakt:
przyszło pismo do Pomocy spłecznej, pomoc skierowała do 500 plus gdyż w pismie z Młodzieżowego Osrodka jest napisane " ze wnioskują alby została rozpatrzona sprawa pod wzglendem zasadonosci pobierania na dziecko siawadczenia 500 plus, jesli srodki sa marnotawnione to istniej możliwośc alby aby przekazywac srodki na konto ośrodka".
Nastepnie ja wysąpiłam do osrodka o przeprowadzenie wywiadu czy srodki sa marnotrawnione, a osrodke jak to nasz kochany osrodek napisał mi ze był na wywiadzie ale nie zastał Pani,
czyli ja terez wzywam Pania do wyjasnien a jak sie nie zgłosi to co????
zaznaczam ze nie zyjemy dobrzez z osrokiem bo zawsze ma problem ze wszystkim
Nastepnie ja wysąpiłam do osrodka o przeprowadzenie wywiadu czy srodki sa marnotrawnione, a osrodke jak to nasz kochany osrodek napisał mi ze był na wywiadzie ale nie zastał Pani,
czyli ja terez wzywam Pania do wyjasnien a jak sie nie zgłosi to co????
zaznaczam ze nie zyjemy dobrzez z osrokiem bo zawsze ma problem ze wszystkim
Oprócz pismo z osrodka wychowawczego iż matka nie płaci za wyżyweni - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
trudna sprawa - zmiana organu właściwego
Uzyskanie dochodu za jaki miesiac
Jak wstrzymać wypłatę bez info od wojewody?
Polka ślub z obywatelem Ukrainy, bez karty pobytu.
Nowy związek ciąża zmiana miejsca zamieszkania
Uzyskanie dochodu według podręcznika dla samorządów
działalność - ryczalt a zasady ogolne
Staż unijny a 500+ doliczać czy nie
zmiana nazwiska dziecka a decyzja?
Pełnoletnia w składzie rodziny, urodziła dziecko
wojewoda, zachodzi koordynacja
Świadczenie wychowawcze 500 plus
Koordynacja Sygnity , kto pomoże?
Uchylenie decyzji w części czy też całości
czas 3 miesiące - wyrok z sądu
decyzja uchylająca w programie