pismo z osrodka wychowawczego iż matka nie płaci za wyżyweni

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
monika123456
Praktykant
Zajmuję się: 500
Kontakt:

pismo z osrodka wychowawczego iż matka nie płaci za wyżyweni

Post autor: monika123456 »

dostałam pismo z osrodka wychowawczego iz matka nie płaci za wyzywnienie dziecka w zwiazku z czym zwracaja sie do nas o przerprowadzenie wywiadu czy srodki sa wydawane zgodnie z przeznaczeniem, czy nie sa marnotawione jesli tak to zeby przekazywac na konto osrodka, poszła pomoc społeczna nikogo nie zastała i co teraz??
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: pismo z osrodka wychowawczego iż matka nie płaci za wyży

Post autor: ~o~ »

Jakieś dziwne procedury macie...
Kto prowadzi sprawą TY czy pracownik socjalny ?

Jeżeli pracownik socjalny to czekasz aż zgłosi do Ciebie marnotrawienie środków i wtedy podejmiesz czynności: wszczęcie post./decyzje o rzeczówce.Nie będziesz chyba uczyć pracownika socjal . jak skutecznie odnaleźć rodzinę i przeprowadzić wywiad.

Jeżeli TY - to powinnaś zrobić wszczęcie postępowania, wezwać stronę do złożenia wyjaśnień/zlecić wywiad prac. socjalnemu.... decyzja o rzeczówce albo umorzenie postępowania.
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Równie dobrze to może być wniosek do pomocy społ. o opłacenie dziecku wyżywienia
monika123456
Praktykant
Zajmuję się: 500
Kontakt:

Post autor: monika123456 »

przyszło pismo do Pomocy spłecznej, pomoc skierowała do 500 plus gdyż w pismie z Młodzieżowego Osrodka jest napisane " ze wnioskują alby została rozpatrzona sprawa pod wzglendem zasadonosci pobierania na dziecko siawadczenia 500 plus, jesli srodki sa marnotawnione to istniej możliwośc alby aby przekazywac srodki na konto ośrodka".
Nastepnie ja wysąpiłam do osrodka o przeprowadzenie wywiadu czy srodki sa marnotrawnione, a osrodke jak to nasz kochany osrodek napisał mi ze był na wywiadzie ale nie zastał Pani,
czyli ja terez wzywam Pania do wyjasnien a jak sie nie zgłosi to co????

zaznaczam ze nie zyjemy dobrzez z osrokiem bo zawsze ma problem ze wszystkim
ODPOWIEDZ