1. czy w przypadku małżonków pełniących funkcje rodziny zastępczej PIT wystawiacie odrębnie dla każdego z nich czy wspólny?
2. czy w przypadku pogotowi rodzinnych wysokość świadczenia ustalacie na podstawie struktury rodziny podanej w decyzji czy rzeczywistej liczby dzieci przebywających w danym miesiącu ( skład rodziny może byc inny w związku z charakterem pogotowia rodzinnego).
PIT 8C - utrzymanie lokalu
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: PIT 8C - utrzymanie lokalu
1. ja wystawiam odrębne PIT-y dla małżonków
2. co do pogotowi lub też innych rodzin zastępczych w przypadku zmiany liczy składu rodziny wystawiam kilka decyzji np. 1000zł za okres 01.01.-24.02.2015r. bo wtedy w składzie rodziny było 2 rodz i dziecko, 25.02.2015r. w rodzinie zostaje umieszczone kolejne dziecko więc kolejna decyzja ( co prawda dzielimy tak samo ale ja i tak wystawiam odrębne decyzje )
2. co do pogotowi lub też innych rodzin zastępczych w przypadku zmiany liczy składu rodziny wystawiam kilka decyzji np. 1000zł za okres 01.01.-24.02.2015r. bo wtedy w składzie rodziny było 2 rodz i dziecko, 25.02.2015r. w rodzinie zostaje umieszczone kolejne dziecko więc kolejna decyzja ( co prawda dzielimy tak samo ale ja i tak wystawiam odrębne decyzje )

Re: PIT 8C - utrzymanie lokalu
[quote="TOMASZ6"]1. ja wystawiam odrębne PIT-y dla małżonków
[/quote
Nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy, w pyt. 2 chodziło mi o ustalenie kwot do PIT na podstawie struktury opisanej w decyzji o przyznaniu świadczenia na utrzymanie lokalu

Nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy, w pyt. 2 chodziło mi o ustalenie kwot do PIT na podstawie struktury opisanej w decyzji o przyznaniu świadczenia na utrzymanie lokalu
Oprócz PIT 8C - utrzymanie lokalu - Stare tematy przeczytaj również:
osoba niepełnosprawna SONDA
500+
uchylić czy wygasić?
bariery architektonoczne
DOFINANSOWANIE DO PIELUCHOMAJTEK
Karta Dużej Rodziny wdrażana przez powiat
postanowienie o osobistą styczność a uchylenie decyzji
rodzice biologiczni
Marnotrawstwo świadczenia przez rodzinę zastępczą
Aktywny Samorząd Obszar D
PEŁNOMOCNIK