postanowienie o osobistą styczność a uchylenie decyzji
postanowienie o osobistą styczność a uchylenie decyzji
Mam pytanie odnośnie uchylenia decyzji dla rz. Czy w przypadku gdy macie postanowienie Sądu o osobistą styczność dziecka z rodziną adopcyjną ( rodzice adopcyjni mieszkają za granicą, przyjeżdżają do Polski i 2 tygodnie spędzają z dzieckiem, dziecka nie przebywa w tym czasie z rz tylko z rodziną adopcyjną) uchylacie decyzję od daty wydania postanowienia o osobistą styczność czy czekacie na postanowienie o przysposobienie?
Re: postanowienie o osobistą styczność a uchylenie decyzji
ja bym czekał z uchyleniem do momentu aż orzeczenie o przysposobieniu stanie się prawomocne! 

my uchyliliśmy od razu, gdyż świadczenie przysługuje do dnia faktycznego pobytu dziecka w pieczy zastępczej, a przecież dziecka nie ma w pieczy, no i jest post. sądu o osobistą styczność
- iwa27
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
My robimy jak elka 01
Ja po analizie orzecznictwa NSA w zakresie uchylania d. przyznających świadczenie pobrałabym jeszcze oświadczenie, że od daty przekazania dziecka rodzina, czy pogotowie nie partycypuje w kosztach utrzymania tegoż dziecka.
- iwa27
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Bardzo słusznie lalala. Nie pisałam tego, bo wydawało mi się, że to jest oczywiste - nic nie robimy bez odpowiednich oświadczeń, czy wniosków 

Oprócz postanowienie o osobistą styczność a uchylenie decyzji - Stare tematy przeczytaj również:
bariery architektoniczne
zapytanie
osoba niepełnosprawna SONDA
500+
uchylić czy wygasić?
bariery architektonoczne
DOFINANSOWANIE DO PIELUCHOMAJTEK
Karta Dużej Rodziny wdrażana przez powiat
rodzice biologiczni
PIT 8C - utrzymanie lokalu
Marnotrawstwo świadczenia przez rodzinę zastępczą
Aktywny Samorząd Obszar D