postanowienie o osobistą styczność a uchylenie decyzji

ODPOWIEDZ
paulina90

postanowienie o osobistą styczność a uchylenie decyzji

Post autor: paulina90 »

Mam pytanie odnośnie uchylenia decyzji dla rz. Czy w przypadku gdy macie postanowienie Sądu o osobistą styczność dziecka z rodziną adopcyjną ( rodzice adopcyjni mieszkają za granicą, przyjeżdżają do Polski i 2 tygodnie spędzają z dzieckiem, dziecka nie przebywa w tym czasie z rz tylko z rodziną adopcyjną) uchylacie decyzję od daty wydania postanowienia o osobistą styczność czy czekacie na postanowienie o przysposobienie?
TOMASZ6

Re: postanowienie o osobistą styczność a uchylenie decyzji

Post autor: TOMASZ6 »

ja bym czekał z uchyleniem do momentu aż orzeczenie o przysposobieniu stanie się prawomocne! :geek:
elka 01

Post autor: elka 01 »

my uchyliliśmy od razu, gdyż świadczenie przysługuje do dnia faktycznego pobytu dziecka w pieczy zastępczej, a przecież dziecka nie ma w pieczy, no i jest post. sądu o osobistą styczność
Awatar użytkownika
iwa27
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: iwa27 »

My robimy jak elka 01
lalala

Post autor: lalala »

Ja po analizie orzecznictwa NSA w zakresie uchylania d. przyznających świadczenie pobrałabym jeszcze oświadczenie, że od daty przekazania dziecka rodzina, czy pogotowie nie partycypuje w kosztach utrzymania tegoż dziecka.
Awatar użytkownika
iwa27
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: iwa27 »

Bardzo słusznie lalala. Nie pisałam tego, bo wydawało mi się, że to jest oczywiste - nic nie robimy bez odpowiednich oświadczeń, czy wniosków :D
ODPOWIEDZ