Płaci 50% a wydana decyzja - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 lut 2017, 10:34

Dłuznik nie stawil sie na wywiad i nie placil 50%. Wszczeto postepowanie o uznaniu za uchylajacego sie i wydano decyzje. Dluznik nie odwolal sie i decyzja jest ostateczna. Ostatnio przyniosl zaswiadczenie ze placi przez 6 miesiecy te 50%. Co dalej z decyzja skoro wywiazuje sie z obowiazku i nie uchyla?
emmi

Napisano: 08 lut 2017, 10:43

Podbijam pytanie, u mnie dłużnik utracił status dłużnika ( uregulował całe zadłużenie FA i u komornika wzg. wierzycielki ). Czy uchylam decyzję o uznaniu za uchylającego.
malgo

Napisano: 08 lut 2017, 12:47

Ja bym nie uchylała decyzji, na jej podstawie wystosowano pismo do prokuratury itp. Nie znalazłam też w ustawie informacji dot. uchylania takiej decyzji.

Pozdrawiam
ktosik

Napisano: 08 lut 2017, 15:05

emmi pisze:Dłuznik nie stawil sie na wywiad i nie placil 50%. Wszczeto postepowanie o uznaniu za uchylajacego sie i wydano decyzje. Dluznik nie odwolal sie i decyzja jest ostateczna. Ostatnio przyniosl zaswiadczenie ze placi przez 6 miesiecy te 50%. Co dalej z decyzja skoro wywiazuje sie z obowiazku i nie uchyla?
a zabralas mu kiedys prawo jazdy ? jesli tak - to teraz przeprowadz z nim wywiad i napisz do starosty zeby mu zwrocil prawko
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2017, 15:25

I jakaś informacja do dłużnika, że przestał być uchylającym się od zobowiązań alimentacyjnych?
Lucylla
Stażysta
Od: 30 kwie 2015, 8:28
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x